Pixajoy

Friday, July 04, 2014

Home » Afia's Snack Time

Afia's Snack Time



Salam 6 Ramadhan. Hari yang very penat. Masuk opis pun lambat. Semalam balik kerja satu petang cik pia buat perangai comel. Nak gerak masak pun tak senang dia dok pegang kaki ibu tak mau lepas. Mintak dukung memang ibu tak layan la, battery dah weak bila petang. Hasilnya sampai berbuka tak siap-siap masak. Rumah yang tunggang langgang terpaksa polish pagi tadi. Mak pak mertua nak datang, kalau tidak, takdak makna aku nak bangun pukul 3.30 pagi mengemas.

Sementara line laju ni boleh la update dan BW. Ni pun ada masa terluang kat opis. Kat rumah tak kuasa aku nak ngadap blog guna skrin hp, tak puas baq hang. Nak beli tab pun kemut.haha..Banyak nak cerita, nak tunjuk kehandalan memasak pun tak mampu dengan keadaan sekarang. Hari ni cuma nak tempek aksi anak dara makan. 

Sape tak puasa boleh join Afia ye..Bulan posa ni biskut kering pun sodap.haha


Mari nyotnyot water melon..Meleleh air tembikai bak peluh.huhu


Kadang-kadang baik punya dia buat aksi baring camni sambil makan. Berterabur biskut atas badan..


Cukup-cukup la pose seksi. Nanti sakit pulak mata bakal mak mertua!






21 comments:

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

bila mertua nk datang...harus lah semuanya kemas kan... hehehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Best Blogger Tips

heheheh tak puasa ye :)

Cute ko makan sambil baring2 tu :)

Kuazue Mohd said... Best Blogger Tips

huhuhu.. ramadhan kareem.. salam ziarah n terus polow

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

dah pandai makan macam2 ya..
auww..cekcinya..:)

PetakBunga said... Best Blogger Tips

kita pkai tab.. pun x puas.. last2 smbung kat laptop apa kejadah..

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Biasalah kalau ada anak kecik. Nak masak selesa kena masa dia lena. Kalau tak memang kena rela diganggulah...

Tengok dia menikmati makan. Lazatnya hihi..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

hihi.afia afia.. nape buat aksi comel dgn ibu..
sian ibu :)
selamat berbuka PK.
masak apa hari ni?

BUNDA said... Best Blogger Tips

Ragam anak baru nak membesar camtulah...minta perhatianlah tu setengah hari tak nampak ibu..

Comelnyer dia posing..:)

Nastyna said... Best Blogger Tips

amboi cik pia, dah besar dah haaa. tak poser yer, cekci lak tu.

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Betul2, saya pun. Kalau dah penat mana sekalu pun kalau dikabar mentua nak datang, kelam kelibut mengemas rumah. Jangan dia tak habaq je nak datang, nasibla rumah mcm apa. Hihi..

Oo.. Afia tak puasa ya? Sedap dia makan sambil bermanja ya.

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

afia boleh geng dengan Aniq ye.. sama2 tak puasa...hehe

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Amboiii, sedapnya dia makan..

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

yeay...Afia dah pandai makan macam2...nanti sure seronok bila dia mintak belikan makanan...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Alololo... comeinya... besar dah cik pia ni.... heheh

NzA said... Best Blogger Tips

he3x...biasalah kalau MIL dtg kalut la sikit...
Afia cekci la....he3x...

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

kemain menyonyot..gelatah budak sekecil afia memang comel je selalu..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Amboi, amboi ... pose di bulan puasa pun seksi seksa mata ni melihatnya hah :)

Adik baik sikitlah dari Afia. Walaupun tak puasa tetap niat berpuasa tiap malam. Kalau tak ajar, nak dihempuknya Mommy. Kesian dapat anak mithali cam ni sekali tau :)

Kalau mak mentua nak jengah walaupun 5 minit jek, memang seharusnya tak tidur malam, PK. Lagilah awak satu-satunya menantu perempuan. Tapi takpalah, skill memasak dah berjaya menambat hati anaknya kan. Hahaha.

- AZIE - said... Best Blogger Tips

auww...seksinya dia posing !

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

wah, 3;30 pagi mengemas... rajin ni.. tp betoila, kalau org nak dtg, xkisah kol brp pun, janji dpt siapkan umah

LYAfrina said... Best Blogger Tips

aww..cekcinya afia...

husna zahidi said... Best Blogger Tips

hahahaha sungguh kak murni.. bulan posa ni air kosong biskut kering pon sodapp..:p