Pixajoy

Monday, October 17, 2016

Home » Kursus Naik Komuter

Kursus Naik Komuter



Naik kerja lepas bersalin atau lebih tepat lagi waktu anak fully breastfeed memang jadi tekanan tiba-tiba kena kursus jauh. Mana fikir nak tinggal lama anak dengan orang, nak cari tempat nak perah susu. Susah hati kot!hehe..

Jauh tak jauh sangat la tapi sampai Perlis nuu..kalau drive dekat 2 jam jugak. Pergi balik dah berapa jam. Nak bertolak pukul berapa pagi dari Sp? Kursus pulak 2 hari, penginapan tak disediakan. Kalau ada penginapan lagi la nangis!haha..

Tapi sekarang kan dah ada train. So buat pertama kali sejak train ada kat utara ni aku naik komuter. Alhamdulillah Allah permudahkan. Kursus setengah hari pastu siap ada tempat special untuk produce susu.hihi



Dua hari seminar dapat banyak ilmu. Best!


Pulun la sikit kan..sebab first time. Selfie oi selfie!hahaha..


Lega kursus setengah hari je. Kak Pia abah mengasuh. Hari kedua tu datang ambik ibu dengan tak mandi dok lena dua beranak. Jaga je ambik Abang Aiman school terus pi makan. Dengan muka tak mandi, baju tak salin sempoi dak lepak sampai Amanjaya Mall.hahaha..


Internet underground dah ok ni boleh la aktif blog balik selagi tak kena sekat.huhu..Tunggu ye nanti aku pi komen berjemaah.









6 comments:

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Eh... dah naik kerja dah
Kakak rasa macam baru aje delivered tau.
Mulalah sessi perah-memerah susu kalau dah kerja ni kan..

eima said... Best Blogger Tips

ok la dah ada train laju ni kan ... mudah juga klu tak nk drive sendrik jenuh juga tu

Atie Yusof said... Best Blogger Tips

wahhh! dah ada train dr SP ke Perlis ke PK??..best nya.. senang lah kan nak gerak kat sana... bila time nak kursus ja, mesti dok pikir anak2.. hehe

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Oh, alahai! Berapa lama saya tak singgah sini? Dah naik kerja sekarang! Cepatnya masa berlalu.

Amboi, dah slim balik ka hang? Hahaha!

Nasib baik takda penginapan, kalau ada mahu lagi parah ^_^

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Jauh tu sampai ke Perlis kursusnya. Awat jauh sangat PK.... Mmg selalu gitu ka? Nasiblah separuh hari ja kursusnya, separuh hari lagi dia bagi masa perjalanan kot noh!!!

Wiwittttt macam anak dara tunggu pinangan dah tu, solid molid memasing

nini said... Best Blogger Tips

Dah lma tak berkursus bagai...rindu pulak nak buat semua benda tu