Pixajoy

Friday, October 21, 2016

Home » Aryan's First Flash Card

Aryan's First Flash Card



Lambat pulak ibu jumpa flash card ni. Patutnya dari newborn dah boleh apply black and white flash card. Takpelah nak.. better late than never.hihi..

Nanti kalau rajin ibu buat special entry tentang cara merangsang otak baby. Betapa penting sensory stimulation pada 6 bulan pertama kelahiran. Ramai antara kita kurang kesedaran dan tak titik beratkan pun bab ni, termasuk la aku.huhu. Tapi takpelah kan..tak pandai kita belajar, berubah berusaha gali ilmu.


Sampai betul-betul masa Aryan genap 4 bulan. Ibu mulakan dengan 5 kad sehari 2-3 kali. Nampak Aryan berminat dan fokus bila ibu tunjuk flash card ni. Semoga ibumu istiqomah.haha..





7 comments:

raihanah said... Best Blogger Tips

wah menarik tu. mesti aryan suka

fiza linolie said... Best Blogger Tips

Mesti mata aryan ligat tengok ibunya pegang card. Bestnya ada baby boy. Hehe...

siti hazreen said... Best Blogger Tips

sel-sel otak bakal berhubung!! hehe

nini said... Best Blogger Tips

Wahhhhh.....gud gud....nini pon ada tunjuk flashcard tapi kurang istiqomah...haha

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Amboi! Rajinnya dia! Anak baru 4 tahun dah belajar! Oh, tak terikutlah dek kita perkara macam ni. Tapikan, kita mana ada anak kecil lagi ^_^

husna zahidi said... Best Blogger Tips

boleh bayang macam mana happy nya Aryan bila ibu tunjuk flash card.. syok agah baby.. terselak² dya ketawa.. hihihi..

umi alya said... Best Blogger Tips

Akak kagum ngn PK,berseni