Pixajoy

Tuesday, July 19, 2016

Home » Tukang Urut Bersalin Best Sungai Petani

Tukang Urut Bersalin Best Sungai Petani



Disebabkan kali ni bersalin rezeki aku dapat tukang urut best, nak juga bercerita serba sedikit dan promote beliau. Manalah tahu kot-kot membantu sesiapa yang tinggal area SP untuk dapatkan servis urut. Untuk dapatkan perkhidmatan boleh terus call :

Kak Kiah - 0174343945 or 0164750536

Servis Kak Kiah ni bukan sekadar urut bersalin semata. Kira berbaloi dan murah sangat la dengan harga. Servis merangkumi :

Urutan lepas bersalin 3 kali - Hari pertama nak betulkan kedudukan rahim ada sakit sikit urutannya. Hari kedua dan ketiga lebih ringan sedikit urutannya.

Bertangas - Betul ke namanya bertangas. Kau duduk dekat bilik air berselubung kain batik tutup seluruh badan pastu Kak Kiah datang bawa batu bulat yang dah dipanaskan kemudian jirus batu dengan air herba apa benda dari bawah. Macam mandi wap pun ye juga. Berselubung la kat situ sampai habis wapnya. Best sangat ni..apa nama sebenar proses ni entah!

Bertungku - Kak Kiah pergi dapur panaskan tungku pastu balut tungku dan tungku seluruh badan kau. Kau rilex je depan TV tengok drama, tengok Ketuk-Ketuk Ramadhan.haha..

Berbengkung - Ubat barut pun Kak Kiah sediakan. Best sangat ubatnya tu rasa panas je sepanjang hari. Katanya ubat-ubatan ni semua beli di Indonesia. Kak Kiah ni orang Acheh ye berkahwin dengan orang sini.

Lepas dah siap bengkung tu kau juga akan ditampal bedak mok cun kat seluruh muka siap pilis. Serius best bila dibelai camni. Kalau duit banyak dah book Kak Kiah selama 44 hari. Apakan daya ini je yang termampu. Lepas dah pantang sendiri bengkung pun kelaut. Perut buncit tak payah dok buat lorat.hehe..

Servis semua ni cuma RM 200 sekali dengan cukur rambut anak. Kalau nak urut biasa sekali urut RM 40. Pada yang nak cuba ikhtiar untuk dapatkan anak pun boleh cuba khidmat Kak Kiah, beliau cuma bantu..yang memberi rezeki Allah.

Dah la servis cukup murah, ada lagi pemberian duit raya untuk Aiman, Afia dan Aryan tau. Semoga Allah murahkan rezeki Kak Kiah. Amin!






9 comments:

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

best nyer berurut...
lepas bersalin plak tu. memang lega segala urat yg tersimpul ekk PK.
aida sampai skang maintain urut at least skali sebulan.

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Kira murahlah tu Murni kalau nak bandingkan di JB sekarang ni.
Mana nak jumpa urut bayar RM40 aje. Tiga hari RM200/- berbaloi siap bagi ubat dia lagi. Untunglah...

Ye.. kakak percaya biasa kalau tukang urut yg ada keturunan dari Indonesia memang bagus. Dekat kampung kakak tu pun org sana. Memang urutan/sentuhan tangan dia ada aura buat kita selesa sangat.

nasa mulia said... Best Blogger Tips

Suka berurut, tapi orang kata kalau badan selalu di urut jadi manja...nak kena urut selalu...bestnya.

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

Masa ank first saja merasa semua tu..bertangas dll..MIL yg buat...

Seronok jika berurut cara tradisional ni kan

nini said... Best Blogger Tips

Bestnya dpt servis mcm ni.....nanti nak mcm ni jugak la...hihi

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Bagusla pantang betul2, urut semua bg badan sihat semula kan. Saya biasa tak tahan urut, haha. Jenis badan manja mak saya cakap.

SalbiahM said... Best Blogger Tips

penting berpantang ni, esok dah tua takdelah senang sakit. Mak sayalah kata..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hehe..mmg complete khidmat tukang urut ni..

mmg sedap berurut ni.buang smua angin dlm bdn

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Tp malangnya dah tak beranak, kalau beranak nak jugak import Mak Kiah ni ke KL hihi ....
Dulu okje beranak tak berbengkung pun PK. Operatekan...sampailah lepas beranak pun tak berbengkung. Sudahnya perut pun buncit hihi....