Pixajoy

Monday, July 25, 2016

Home » Random Pictures Afia

Random Pictures Afia



Tempek random pictures Afia supaya kenangan tak hilang ditelan zaman. Ni semua koleksi gambar yang Kak Na (anak mak pengasuh) whatsapp ke ibu. Dah besar nanti jangan lupa jasa famili mak pada Kak Pia ok!

Menerai baju raya yang Kak Na belikan untuk dia. Sepanjang Afia dijaga pengasuh, mak dan anak-anak depa kerap sangat la belikan baju untuk si bambam ni sampai naik segan ibu tau.

Bulan puasa tempohari ibu dah mula cuti bersalin seminggu awal bermakna 3 bulan la cuti hantar rumah mak. Depa dok mai ja ambik dia..Gambar buka puasa kat rumah mak. Bubur lambuk ni memang peberet dia. Banyak la Kak Pia makan.

Hari ibu masuk hospital mak bawa Afia ikut ke KL hantar Kak Anis praktikal kat sana. First time Afia pisah malam dengan ibu, berat jugak nak lepaskan takut Afia nangis ke apa. Afia ok je..ibu yang risau lebih. Tengok tu baby doll tak tinggal. Gambar gaya nenenkan baby depa send.haha

Ni masa Kak Na bawa shopping raya. Lepas beli kasut raya pergi cari tudung raya pulak. Owner Tudung Zara ni berkenan sungguh kat Kak Pia.hehe

Bila depa mai ambik dia pastu melekat la sampai ke malam tidur sana tak mau balik. Gambar say good night to ibu.

Bila dah melekat kat rumah mak..selagi tak petang tak jumpa la jalan pulang. Ni Afia tolong packing kuih raya ke tolong makan ni.

Nah elok bersila makan kek lapis. Sedap sangat dok tayang kat ibu yang tengah pantang. Sabaq ja la seminggu lebih je lagi nak raya.huhu..










18 comments:

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Kalau kawan-kawan blog yg sekadar tengok gambar pun ada kalanya rindu bila lama tak terpandang apa lagi ibu yg menjaga. Mak dia pula dah macam anak sendiri itu yg kadang lupa jalan balik:)

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah, Afia budak baik...ramai yg menyayanginya

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Baju tu mmg win tahun ni lah PK....Sana sini pakai baju tu, warna pun sama, pepel...
Gitulah kalau dah jaga dari kecik PK, sayangnya mengalahkan anak sendiri. Untung Pia. Baby sok hantar pengasuh yg sama ke PK?

umi alya said... Best Blogger Tips

Bertuahnya Afia..

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips

tomey nya bila pakai tudung
macam dah mature lah heee

eima said... Best Blogger Tips

baik sungguh pengasuh afia .. ni betui niat ikhlas nka jg anak org bkn kerana duit ni

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Mengeram ke? Sunyi dan sepi je

Othman Zan said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah dapat pengasuh yang baik..

nini said... Best Blogger Tips

Untung kak fia ada dua family...dua dua sayang dia...hihi...baik pengasuh fia kan kak

raihanah said... Best Blogger Tips

alolo comelnya, pandai posing

LadyBird said... Best Blogger Tips

Bertuahnya fia ada pengasuh yang baik.. Dah brp tahun kakak fia ni akak? Comel lotey..

husna zahidi said... Best Blogger Tips

gambar apa tu kak pia?? boleh pulak dya buat gaya nenenkan doll tu ye.. hahahahahahaa..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

comey afia berpeplum tutu

sal ya said... Best Blogger Tips

Kakak dh besar. Rmh pn dh tkr br ye. Aish... Lm sgt x berjalan ke mana2 ni.

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

alahai si jelita afia...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Boleh pulak tahan tu PK berpisah malam dengan Cik Pia? Kalau sayalah, semua pun tak boleh ^_^

Untung Kak Pia ramai yang suka. Kita ni tentulah lapang dada bila orang yang menjaga anak sayang dan suka melayan anak kitakan!

mawar_berduri said... Best Blogger Tips

comel nya anak dara ..hai cik pia

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Cik Pia comei... kejap je dah besar... pengasuh pun baik hati suka beli macam-macam untuk Cik Pia.. untung nooo..