Pixajoy

Monday, July 18, 2016

Home » Aryan Nufael 1 Bulan

Aryan Nufael 1 Bulan



Sebulan dah wey! Isk cepat sungguh..dah hilang pun trauma bersalin..dah boleh fikir nak tambah anak lagi. Ok tipu!hahaha..

Umur sebulan ni apa je boleh cerita ye. Aryan masih banyak tidur..berjaga pun dah banyak juga. Sekarang dah "buleh akai" tak nak dia lelama kat bawah time jaga. Nak tidur pun kekadang demand riba. Dok bawah takmau tidur, kat riba elok pulak dia lena. Dah tidur baru ok diletak kat bawah. Orang kata ini tandanya demand buai. Ala..nama pun baby, mesti nak bermanja kan, lagi dengan cuaca panas sedap la tidur di riba. Takkan nak mereput baring aje. Dia pun manusia!haha..




Alhamdulillah so far Aryan senang diurus. Susah la nak dengar dia menangis. Behave dan mudah dijaga. Time berjaga tu bijak sangat tengok sana tengok sini. Haritu masa 13 hari nurse timbang dah 4 kg..pastu 23 hari dah 4.5 kg..tapi timbang sekali baju la kan. Cepat betul Aryan sado. Actual berat nanti Jumaat check up dan cucuk sebulan.





8 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah sebulan pantanh berakhir dengan baik.. sikit je lagi nk tamat betul2 ya. Baby pun sihat tu nampaknya tak de perkara yg dirisaukan.. alhamdulillah

Mia Kassim said... Best Blogger Tips

Tak sedar kan dah sebulan. Anak2 pun cepat ja membesar.

Selamat hari raya aidilfitri .. maaf zahir batin 😊

lieyalatif said... Best Blogger Tips

kejap dah sebulan kan cikpuankutu...comel sgy aryan..ishh buat lieya nak pregnant jugak tauuu ekekeekek...ye lieya yakin nanti kompom aryan sadooo...berbam2 nanti bile timbang..berkat susu ibu kan heheeheh...

**selamat hari raya buat cikpuankutu sekeluarga.... maaf zahir dan batin...mane tau ade tersalah kata sepanjang komen2 di blog masing2 kan heehehehehe....

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Kalau tengok badan sadonya tu macam dah 3 bulan kan.
Ini mesti ikut abang yg sasa juga kan:)

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

aryan :)
welcome to the world.
be a good boy ekk ...

nini said... Best Blogger Tips

Hai hensem...hi cam garang ja pic no 2 tu...hehe

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hehe..comey sgt.... rsa mcm baru je tahu berita dilahirkan.. dh sebulan pom baby aryan ni

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Baby dalam pantang mmg banyak tido dengan buat projek kuih hihi....
Layan ajelah...