Pixajoy

Thursday, August 07, 2014

Home » Beli Tablet Dari Lazada

Beli Tablet Dari Lazada



Nak share jugak kat sini pengalaman beli online dengan Lazada. Aku beli dah lama sebelum raya haritu. Netbook aku kan dah melingkup, nak beli baru tak cukup budget buat masa la. Ni pun dapat dividen koperasi aku aim sebijik tab murah dekat Lazada. Bukan apa senang aku nak blog kalau ada tab. Walaupun tak sesedap pakai pc, setakat nak online facebook dengan blogwalking ok kot aku fikir. 


Lepas beli rasa macam menyesal pun ada. Aku budget benda ni oklah, rupanya sekejap-sekejap hang. Memang sentap betul bila dok sedap online dia  boleh hang. Buat apa meletak harapan tinggi dengan barang murah cap ayam made in China kan. Padan muka aku! Tab ni tahap takdak orang mau pakai, kalau ada pun beli bagi kat budak, bolehlah dari takde.muahaha..

Aku order Cash On Delivery, dalam masa dua hari barang sampai. Cepat dan bagus juga servis Lazada ni. Setiap perkembangan barang yang diorder Lazada akan inform kita melalui SMS. Barang dah sampai baru bayar, so tak payah risau kena tipu ke apa benda. Penghantaran pun FOC. So far puas hati la dengan Lazada. Aku dah lama juga aim mesin jahit dekat web Lazada tu. Tunggu ada budget lebih nanti baru beli kot. 

Aiman tak excited pun dengan benda ni pada mulanya. Lepas aku install game banyak-banyak baru dia asyik nak melekat dengan tab ni. Aku ingat nak bagi Aiman je bila aku beli hp baru nanti. 








17 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

oooo dah ada tab baru, patutla ada banyak entry baru ni..bagus2, saya suka...

Petak Bunga said... Best Blogger Tips

2 kali juga beli tab nga hp kat lazada..
1 yg ori, tp samsung tab..takt main fb okeylah..main tenet terus hang..
1 lg beli hp, made in china.. tulisan semua china..nympah..nasib baik ada org terliur nk beli..jual terus siap untung rm10...ha..ha..tp bayar ansuran..duit ntah ke mana, x dpt nk bergnti baru

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

barang murah memang camtu la PK..akak pun terkena jugak..hehe..bila dah beli menyesal pulak..:)
Salam Syawal..maaf zahir batin..:)

LydSunshine said... Best Blogger Tips

berapa hingget ni/ kalau beli barang cap ayam ni pun tgk nasib gak. kdg2 ada yg boleh harap. tapi biasanya mmg selalu problem.

Apapun, lazada mmg terbaik service dia. cod tu boleh mengelakkan daripada ditipu kan.

lieyalatif said... Best Blogger Tips

lieya tak penah beli ngan lazada tu tapi selalu gak usya2....nampaknye servis okey leh laa try ...

tab gini mmg tak sesuai tuk loading bende2 heavy nie...tapi takpe,budak2 dpt le habuannye kan heheeheh install game byk2....

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Sy pun beli hp dgn lazada.. Tp selalu hang.. Baru pakai sebulan terus dah xblh on..hantar utk warranty dia tukar yg baru terus..problem juga..cuma ok sikit dr yg dulu..tp kat muadzam xde yg cash delivery tu.. Jd kena byr dulu lah..mmg tak dinafikan servis lazada ni bagus..sy suka..

NzA said... Best Blogger Tips

lahai, stress jugak tu PK....trkdg beli benda mcm ni mmg nasib jugak..masa p China hr tu akak ada jugak beli 2 tab n hp....dua2 dh kong n 1 lg masih eklok.

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Saya memang rajin membeli kat Lazada ni, PK. Setakat ni, service bagus. Barang pun okey. Barang-barang ni kalau dah namanya made in China memang tak dapat nak kata apalah. Pakai aje selagi boleh berfungsi.

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Belum pernah lagi membeli kat LAzada ni.. sllu juga tengok2 benda kat web tu... hehe.. bagi kt Aiman lah kan tab baru ni..hehe..

CikLily Putih said... Best Blogger Tips

wah tablet raya la ni ek

Sue Bee said... Best Blogger Tips

SB blum penah beli brg kat lazada.pasal kat SnS dorang caj untuk hantar barang..bila kira balik, lebih mahal beli kat online..hihii

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Okje mmg tk pernah shopping online PK....Sebelum ni mcm biasa gak dengo Lazada ni...oh service dia bagus yek....samalah mcm Zaloralah yek

Nastyna said... Best Blogger Tips

agak2 dornaG BUAT TAK DELIVERY KE BERLIN? ini dah kenapa huruf besar kecik ni.

LYAfrina said... Best Blogger Tips

lya x pernah lg shopping kat lazada.. tp byk baca feedback, msing2 puas hati dgn servis lazada

anamizu said... Best Blogger Tips

hehe ana pon dok ushar Lazada gak.
ingat nak beli Lenovo tp tgk asus zenfon 4 pon mcm baguih.. servis lazada ni baguih gak. ana penah dah beli 2--3 kali hehe

Masya said... Best Blogger Tips

rezeki aimanlah nampaknya.. tab gini mmg senang hang murni... x sesuai bw huhuhu

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

puji servis lazada .terbaek kan
xpa la nnti bg aiman..