Pixajoy

Sunday, August 03, 2014

Home » Afia Imanina 15 Bulan

Afia Imanina 15 Bulan



Pejam celik semalam dah satu tahun 3 bulan dah anak dara ibu. Makin hari makin cerdik. Ada saja keleteh afia yang menghiburkan. Bila dengar lagu kemain goyang  kepala dan bontot. Bila dengar azan pandai dia angkat tangan letak telinga. Bila makan dah pandai angkat tangan sendiri doa dan aminkan. Sebelum ni kalau minta cium afia buat derk je,baru ni dia pandai kiss kita.


Sekarang ni dah boleh minta tolong sikit-sikit. Setakat ambilkan barang dah boleh suruh tau. Kalau air tumpah bagi je kain, kemain lagi dia lap. Rajin sungguh tolong buat kerja rumah.hehe.. Selasa ni pergi check up kita tengok camna perkembangan si bambam. Ramai tegur afia dah tak bambam lagi.Asalkan sihat, membesar bijak dan solehah cukup la.





16 comments:

- AZIE - said... Best Blogger Tips

dh makin nak melasak..sbb tu dah kurg bambam sikit kot..sama mcm anak dara sy jgk..selamt hari raya PK, maaf zahir batin..

NzA said... Best Blogger Tips

Syukur Alhamdulillah...yg penting sihat dan ceria sokmo..moga afia membesar menjadi ank yg bijak serta cemerlang dunia akhirat.

Cho Zila said... Best Blogger Tips

sekejapa jer rasanyakan... memang nati bsr bolehmembantu ibu ni.. anka pompuan...

Hazmin Hamudin said... Best Blogger Tips

bagusnya. Semoga membesar jadi anak yang rajin dan ringan tangan.

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

alhamdulillah..
senyum meleret eh.. byk dpt duit raya erk afia. :)

LYAfrina said... Best Blogger Tips

comeynya dia ...
happy 15 months comel

Asmin Fahmi said... Best Blogger Tips

Comel Afia...salam perkenalan:)

Nastyna said... Best Blogger Tips

hamboi haa dah jadi anak dara, suci jer senyuman.

Norhasniza Khalid said... Best Blogger Tips

alahai, comeinya budak kecik ni.. :)

nurbijen said... Best Blogger Tips

Geram tgk Afia senyum dan bertudung... very the cuteness..
Budak dah dapat kaki, mmg badan akan menyusut sikit... takpe, janji Afia sihat walafiat :)

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Rindu pulak dgn Afia. Sesekali dpt tengok kakak senyum sendiri. Nampak macam susut sikit dah sebab makin besar mesti dah makin cerdik & ligat kan..

Selamat Hari Raya & maaf zahir batin dari kakak.

LydSunshine said... Best Blogger Tips

sama la dgn luth, bila dah besar ni org kata dia kurus sgt. tapi berat still okay cuma nampak kurus.

afia semoga menjadi anak solehah yg cerdik, penyejuk mata mak dan ayah ye.

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Comelnya senyuman mek Afia ni. Dengan tudung pink tu Afia nampak solehah la.. alahai..comelnya gegirl ni..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Wah... dah boleh diharap anak dara PK ni... hehehe kejap je kan?!

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Amboi, bukan main lagi muslimah sejati yang satu ni! Comel je bertudung. Dah nampak macam rupa awaklah, PK.

Baguslah kalau Afia rajin. Sapa nak menantu pemalas kan... Hahaha!

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Yelah.... semakin besar kuranglah bambamnya....nk ringankan badan yeh pia...nak berlari pulak!