Pixajoy

Sunday, September 25, 2016

Home » Resepi Jagung Kukus Cheese Manis

Resepi Jagung Kukus Cheese Manis



Tengok orang dok share resepi dekat fb membuatkan en suami tergoda lalu meminta aku buatkan. Kami 1 famili memang peminat jagung. En suami kalau beli mesti bertongkol-tongkol, boleh jadi seminggu kot menu berasaskan jagung..sampai berak pun keluar jagung.haha

Resepi asal guna mayonese gula bagai tapi aku as usual adjust resepi ikut suka aku. Sukatan pepandai la hentam. Aku guna jagung fresh, potong isi buang tongkol. Lepas kukus manis dia fuhh..terbaik! Agak malas guna jagung frozen tu pun ok rasanya.

Resepi : Kukus jagung, masukkan dalam bekas pastu add marjerin + susu pekat + slices cheese. Kacau sebati siap!


Semua bahan cair dengan sendiri dek kepanasan wap jagung kukus.






9 comments:

nurbijen said... Best Blogger Tips

sedap pula tgk jagung kukus ni...

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips

Kaknoor pun nk buat jugak lah PK
Peminat jagung jugak ni
Nampak mmg dh sedap tu

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

guna jgg fresh mmg lg sedap, kan
letak cheese blm pernah try..
rania pon peminat jagung
lawas sangay kalau mkn jgg

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

Letak cheese nmpk sedap juga PK..tambahan rasa tu

LYAfrina said... Best Blogger Tips

sedapnya kak...
menarik ni..
cara pom mudah

Atie Yusof said... Best Blogger Tips

wahh..nak kena cuba ni PK.. atie klu buat dok bubuh mayonis, susu, gula, garam ja... hihi

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

nak try buat lah nanti..cam sedap..

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

Nampak sedap plak tu ha....

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Nasiblah Pak Jilap jarang mintak mintak gini hihi.... Yang selalu teringin mak....Selamat mak tau dalam bab bab ni.

Macam jagung cup lah jugak kekdahnya ye PK