Pixajoy

Saturday, September 24, 2016

Home » Cara tukar Kad Debit Maybank Secara Online

Cara tukar Kad Debit Maybank Secara Online



Rasanya semua dah tau kan kad sekarang yang tiada perkataan My Debit / Paywave sah digunakan sampai hujung tahun ni saja. Next year kalau nak tukar kad dah tak percuma, kena charge RM 12 plus rasanya. Selain pergi kaunter, kita boleh juga buat secara online.

Yang penting jimat masa, siap selama 14 hari bekerja dan pihak bank akan pos ke alamat yang kita beri. Caranya pun mudah..segalanya dihujung jari. Tak payah bertukun kat bank, tambah pulak aku yang ada anak kecik ni..lagi la stress. 1 kerja pulak nak tinggal baby sado kat mak pengasuh.

Banyak pulak bebel..jom tengok step by step cara nak tukar kad secara online. Screenshots dari fb je ni. Login maybank2u pastu ikut step kat bawah.







Yang aku buat tak sampai 14 hari pun, lebih kurang seminggu je dah dapat kad baru. Mula-mula bertekak laki bini kenapa kadnya sama dengan yang lama, takda tulis my debit pun. Rupanya yg pelekat important notice tu tak tanggal. Apa ke lawak nak bergaduh laki bini pasal kad.hahaha...

Nah bukti kejadian. Masa berpelekat..yang baru dan yang lama.huhu



Puas fikir dah malam baru terasa nak tanggal pelekat. Nasib belum call Maybank, kalau tak, tebal muka malu tak tau nak letak mana suara.hehe 







9 comments:

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

pk buat lawak plakk ~_^
saje buat suspen, kan !

sng kan buatt online. sy tak buat online mmg saje nk walk in. maklum lah nak kuau berjalan. kehkehkeh

byk sbb sayang nk ttup. buka akaun zaman kja, biasiswa zamn skolah. pnh gak try nk ttp akaun dlu,biar ade satu j, senang nk jaga.tak pening kepala tp staff bank nasihat x yah ttup. gune j lah.. ahahahaaa.

nurbijen said... Best Blogger Tips

Sama la saya pun PK...
Tukar online jer...
Kenapa la Maybanyk jer yg boleh tukar online...
Malasnya nak ke cimb tukar kad... huhuhu

LYAfrina said... Best Blogger Tips

tq for sharing kak...

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Oh, kena tanggal pelekat tu dulu ye. Hahah, saya pun belum tanggalkan. Selamat la saya tak call maybank lagi utk tanya mana logo paywave tu. Saya dah guna cara ni ikut maybank2u, lebih mudah dan tak perlu beratur ambik no giliran kat Bank.

SalbiahM said... Best Blogger Tips

alamak..tak tukar lagi!huhu

NURUL HAZILAH BINTI ABD HADI said... Best Blogger Tips

While waiting new card...current card bole gune as usual x?start bile kad lama akan xbole gune

NURUL HAZILAH BINTI ABD HADI said... Best Blogger Tips

While waiting for new card.current kad bole gune as usual x

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Ya boleh..sebelum tu kena aktifkan dulu.aktifkan secara on9 pun boleh.mudah๐Ÿ˜Š

Encik Said said... Best Blogger Tips

Kan mudah kalau bank lain pun blh buat penukaran scr online.