Pixajoy

Monday, September 19, 2016

Home » Acu Ain's Big Day Part 1 ( Nikah )

Acu Ain's Big Day Part 1 ( Nikah )



Minggu yang Ain nikah bersambung kenduri dan raya haji, seminggu kami berkampung kat Nibong Tebal. 10 September lebih kurang pukul 10 pagi adik aku yang bongsu telah sah menjadi isteri orang. 

Alhamdulillah majlis berjalan lancar. Walaupun banyak kekurangan, yang penting majlis dah selesai. Bukan senang nak aturkan majlis dan puaskan hati semua pihak lebih-lebih lagi kami yang dah takda mak pak. Dah tak payah buat ayat sedih-sedih, let's check it out disebalik tabir pernikahan Acu Ain.

Oleh sebab Acu tengah bendera jepun, pengantin lelaki saja masuk dalam masjid. Pengantin perempuan melepak kat ruang luar.

Kak Pia sibuk ja nak dok sama atas kusyen pengantin.

Sempat snap Afia Aryan with Acu Ain

Pakcu Saleh ketaq tak sangga.haha

Alhamdulillah dengan sekali lafaz

Adik aku berjubah biru (Pak Njang Aiman Afia Aryan) sebagai wali sendiri lafaz akad.

Aryan macam retis la kan semua orang ajak bergambar.huhu

Nah pengantin malu-malu.kiki


Tamat kisah nikah..pengantin pun pergi butik salin baju untuk majlis kenduri.


Nanti sambung part 2.






9 comments:

mawar_berduri said... Best Blogger Tips

Selamat pengantin baru ...semoga bahagia hingga ke jannah

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Selamat Pengantin baru buat Acu Ain....moga jodoh hangpa kekal bahagia hingga ke syurga. Adusssss rugilah pengantin lelaki..... Cabaran terbesar tu nampaknya hihi....

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

banyak part ni..

Mia Kassim said... Best Blogger Tips

Selamat pengantin baru untuk adik awak ... semoga berbahagia selamanya hendaknya :)

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

tahniah buat PK and family..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

selamat semuanya lega tak kata kan..
kiranya adik badik pk semuanya dh berkeluarga la erk..
acu

tahniah dan selamat pengantin baru buat acu ain..

SalbiahM said... Best Blogger Tips

tahniah PK n family dapat ahli keluarga baru

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Hahahhahahaha kelakor komen okje yang ni... kemain ngusik tau!

Selamat pengantin baru... moga jodoh kalian sampai ke syurga...

LYAfrina said... Best Blogger Tips

syukur alhamdulillah..dipermudahkan segalanya..