Pixajoy

Saturday, October 04, 2014

Home » Sarapan Pie Roti Konon!

Sarapan Pie Roti Konon!



Pagi hari minggu bila ada si chubby dirumah, wajib fikir apa nak isi perut untuk breakfast. Tambah pulak bila Jumaat en suami kerja pagi, ibu pulak malas nak keluar beli sarapan, kena la fikir secara kreatif buat sesuatu dengan bahan-bahan yang ada dekat rumah. 


Lebih kurang macam Savory Bread Pudding tapi nak juga beri nama pie roti. Takde susu cair or fresh milk aku bancuh je air dengan susu pekat. Carik-carik roti gardenia, letak ayam pastu curi jejari kentang, keledek dan karot cik pia serta hirisan daun bawang daun sup. Picit sos masuk oven setel!








15 comments:

ros_reeza said... Best Blogger Tips

Nampak sedap. . Sesekali buat macam ni pun syok. Ubah selera :)

umi alya said... Best Blogger Tips

untungkan kalau semua yang dimasak akan habis dimakan tanpa rungutan

nurbijen said... Best Blogger Tips

PK ni kreatif sungguh...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Wah nampak sedap tu...

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Bagus2..kreatif.. Betul la kata chef, ibu adalah chef yg paling hebat kat dunia..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Sesuai kalau diaplikasikan ssbagai menu potluck juga kan.. ai, nak buat macam nilah utk potluck lain kali. Nampak macam mudah je..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

nmpak sedapp sggtt

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

simple mcm ni pon sedap dimakan kan.. tak payah beria..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Kelaslah, PK. Walau dalam keadaan apapun, Si Chubby Aiman dan Cik Pia tak akan kelaparan. Eh, nak hantar anak kat sana barang seminggu dua boleh? Hah, masa kerja malamlah. Barulah anak-anak bertambah sihat walafiat bila balik KL nanti.

ida =) said... Best Blogger Tips

sedapnya!!! memang kreatif!

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

muni ni kreatif btoi la

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Tak pe le orang dalam rumah tak memilih makanan, senang le kerja kitakan PK.....

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Guna susu manis ni mesti seimbang rasa manis masin dia semua kan? Mesti sedap ni.

husna zahidi said... Best Blogger Tips

yg namanya air tgn ibu, mcm ni pon boleh licin wooo.. sedap hgga menjilat jari..:D

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Rajin sungguh kak muni.. Nampak sedap tu..