Pixajoy

Tuesday, October 21, 2014

Home » Naib Juara Lari Kanggaro

Naib Juara Lari Kanggaro



Aku balik kerja baru je park kereta muncul Aiman dari balkoni sambil senyum-senyum.

"Aiman ada nak tunjuk sesuatu kat ibu. Ibu dengan fia mesti tak sabar nak tengok benda ni.."

Sementara aku tengah keluarkan segala mak nenek beg dari kereta dan dukung si bambam, Aiman dah masuk semula pastu keluar dengan sesuatu di leher. Bukan ibu dengan adik Fia tak sabaq, Aiman yang tak sabaq sangat. Tak menyempat ibu nak naik rumah excited dia cerita menang tempat kedua sukaneka lari kanggaro atau lari kepit bola.

Dari minggu lepas nak snap Aiman dengan medal yang dia menang, tapi kata Aiman kena pakai baju sukan baru best. Balik sekolah semalam dengan muka berkilat tak ingat baru aku teringat ambil kamera suruh si chubby posing.

Siap gaya kepit bola dia bagi!



Congratulation Aiman Mukhlis! Walau medal tak seberapa tapi besar valuenya sebab ni medal pertama Aiman. 







31 comments:

Masya said... Best Blogger Tips

hihihi.. aiman² teruja sampai bola pun nak dikepit kat tgh tu.. tahniah...

aIEn said... Best Blogger Tips

waahh hepi nyer dia...congratz aiman =

salam singgah sini =)

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Hahaha, si chubby Aiman ni... Kalau kepit bola pun terlepas, sia-sia badan sasa tau ^_^

Tahniah, Aiman. Haruslah tak sabar nak tunjuk kat ibu dan Cik Pia medal yang dia dapat tu. First medal pulak tu :)

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

tahniah buat Aiman..bukan main semangat dia nak bercerita dia menang ..dpt medal lagi...tengok anak seronok kita pon seronok kan PK..:)

ida =) said... Best Blogger Tips

tahniab aiman!

itu rupanya lari kanggaroo! hihihi. amik video mesti comel!

budak2 ni, cikgu puji pun besar ertinya. inikan pula dapat medal! memang bererti sangat!

yana yani said... Best Blogger Tips

hehe...teruja sangat nak bagitahu kemenangan
tu yang tak menyabo nak bercerita
apapun tahniah aiman, usaha lagi
boleh jadi atlet kebangsaan pula =)

p/s-saya membalas kunjungan
Diari Seorang Mama

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Tahniah Aiman. Yelah, kalau nak dinilaikan kemenangan dia tu dengan kita, rasa macam perkara kecil je kan, tapi bila tengok dia sgt gembira tu, Pn Kutu mesti rasa sgt bangga dan happy betul tak?

Diana Rashid said... Best Blogger Tips

Tahniah Aiman..:)

lizz said... Best Blogger Tips

Waa tahniah aiman..gambo aiman tu heppi sungguh dia sip tunjuk best lagi tu...

lizz said... Best Blogger Tips

Waa tahniah aiman..gambo aiman tu heppi sungguh dia sip tunjuk best lagi tu...

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Wah! Tahniah Aiman. Baguslah tu muni. Aiman aktif bersukan. Semoga terus berjaya dlm pelajaran yer aiman :)

nurbijen said... Best Blogger Tips

Tahniah buat Aiman.... Kena simpan elok2 medal tu...
Masa sukaneka dulu, urusetia panggil sukan ni Penyu bertelur... Orang teganu lah katakan... kikiki

Nastyna said... Best Blogger Tips

hehehhe comel giler lari kepit bola gitu.. anyway tahniah Aiman, doesnt matter la kan, yan penting usaha, and medal tu kena simpan lek lok, kenangan berharga.

NzA said... Best Blogger Tips

he3x.....kelakar abg aiman ni...apapun TAHNIAH...caiyok.

Tuan Juhaida said... Best Blogger Tips

Tahniah buat Aiman!simpan elok2 tau medal tu...boleh buat kenangan nanti

husna zahidi said... Best Blogger Tips

terujanyaa dya smpai ibu dgn dik pia tak sempat nak masuk rumah.. hahaha..

tahniah aiman!!

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Ai PK. Lama nau bertapa ni. Cara drop komen berjamaah kat blog saya hari tu ingatkan dah berpuluh up entry baru.. haha.. tapi 1 je rupanya.. ni bila nak datang mood tulis 3 entry sehari ni. Bagi meriah sikit..
.
Aiman ni ada bakat terpendam rupanya. Bagus2 Man. Tahun depan pertahankan kejuaraan ya.. kena sentiasa fit baru lwh maintain ya..

umi alya said... Best Blogger Tips

Tahniah Aiman...

Bunda a.k.a KN said... Best Blogger Tips

Hati budak2 kan. ..Walaupun pemberian / hadiah tak seberapa tapi keterujaannya tu tinggi sangat...apa lagi dari hasil usaha sendiri...

Kita sebagai orang tua kenalah tunjukan kebanggaan itu untuk memberi semangat dan motivasi supaya lain hari lebih berusaha sekiranya nak berjaya...

Tahniah Abam Aiman...

LYAfrina said... Best Blogger Tips

Haha.. bsemangat aiman.. ye la.. bila dh mnang mmg excited nk tnjuk kat parents. Asya pom gitu. X msuk kete lg dh sbuk bcerita

Ania said... Best Blogger Tips

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

amboi tahniah... berbakat juga tu !

LadyBird said... Best Blogger Tips

Wa.. dah besar aiman.. dah ada adik.. lmnye ldy xjenguk sini...

~MaMa RX SToRYMoRY~ said... Best Blogger Tips


Pre order bagelen atau brownies kartika sari dan amanda whatsapp ina 0192633431

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

As salam murni,

Rindu tau dgn PuanKutu & Aiman... Afiya yg bam bam :))

Tahniah Aiman! Mmg patutlah Aiman xsabar...penatkan Aiman lari lompat kangaroo tu...hehehehe

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

wow tahniah...

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

tahniah aiman :)

Time Traveller said... Best Blogger Tips

Tahniah... senyum panjang ibu nyer dengan penuh kebanggaan :D

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

tahniah aiman :)

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Tahniah aiman.. Bangga nya bila menang.. Nanti kumpul medal banyak lagi k..

sal ya said... Best Blogger Tips

Btl tu. Pingat x seberapa tp bsr maknanya pd si anak.