Pixajoy

Sunday, October 05, 2014

Home » Finger Food Untuk Afia

Finger Food Untuk Afia



Masa Afia demam tempohari aku naik risau dia tak mau makan. Asyik mengempeng je kerjanya. Biasanya kalau demam pun dia masih minat makan. Sebut pasal makan je bersungguh-sungguh dia geleng kepala. Aku cuba buat sesuatu yang lain dari bubur blander bagi dia makan. Buat puding kastard susu pakai EBM pun dua tiga sudu je dia makan. Buat lempeng keledek pakai EBM dia kuis-kuis makan sikit pastu buang. 

Selain tu aku buat finger food juga kat dia. Potong jejari keledek, kentang dan karot pastu frozenkan. Nak makan tinggal goreng dan tos. Boleh jadi idea jajan untuk anak korang. Tak la kalut sangat kalau nak bekalkan makanan sampingan ke rumah pengasuh. Asyik makan biskut je muak jugak.

Kentang, keledek dan karot yang dah difrozenkan.

Jom kita tengok aksi budak comot dan seksi baru bangun tidur makan.






Dah katanya tengah demam tekak tak selera, bagi la apa pun, berlakon je dia makan. Ibu yang habiskan, mana ibu tak gemuk.hehe


Selamat Hari Raya. Selamat makan ketupat dan rendang!







17 comments:

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Biasanya budak demam mesti kurang selera nak makan kan... Nak kena cari alternatif jugak dibuatnya utk buat menu. Hehe...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Alahai... kesian dia... demam yea... moga cepat sembuh...

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

assalammualaikum akk..wah semakin comey afia..lama tak dtg bw sini..hehe..alam aidiladha akk.. ;)

wa said... Best Blogger Tips

Amboiiii....makan ke main tu Aifa...hehehe

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Musim demam agak nya, aniq pun demam. Ni baru sihat. Anak sedara dah lebih seminggu selsema tak baik2

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

sukanya dapat tengok anak dara ni..dah besar sangat dah..moga cepat sembuh ya Sayang..:)

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Finger food yang nampak sedap ni. Fia, tak nak ke ? Bagi anti sini makan la

LYAfrina said... Best Blogger Tips

moga dh sembuh demam ye..
tp tgk dia mkn ni mcm ok je

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

makan ke idok tu.hihihi

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Oh, eksyen jelah ni ya! Buat posing je. Yang tukang makan ibunyalah ^__^

ida =) said... Best Blogger Tips

memang rajin!!
idea bagus ni. rasa nak try juga. tapi... saya blom bagi yg bergoreng pada aleesya. dah boleh bagi ye?

- AZIE - said... Best Blogger Tips

haa..ini bagus wat seniri dari beli yg dh siap..dh tentu sihat dan sedap

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hbskan makanan ank mmg keje ibu kan.. hihii

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Ohhhh demam awak tu berjangkit dari budak comel nilah yeh hihi...
Gitulah seorang ibu, semampu boleh nak tarik selera anak, macam macam finger ada....
Psst.... PK, make sure jangan bagi adik cute tengok Pia seksi cenggini....hihi

Masya said... Best Blogger Tips

bnyknya piliahn jejari .. bdk kecik kalau demam mmg x lalu mkn bergoreng ni... dia org lg suka sup ...

LydSunshine said... Best Blogger Tips

cekcinya afia, bangun tido makan fries. Afia pakai CD ke tu Pn Kutu? Comel jgk.

husna zahidi said... Best Blogger Tips

amboi model cilik majalah mangga ni..hahaha.. dok elok2 sikit anak dara..:p