Pixajoy

Monday, July 09, 2018

Home » 5th & 6th Raya 2018

5th & 6th Raya 2018



Sambung cerita raya. Tak ada apa sangat dah kisah raya, tapi nak tempek jugak gambar kenangan raya 2018.

Abah depa ni setiap tahun mesti beli bunga api. Konon nak bagi anak sendiri dan anak-anak sedara seronok, rasa kemeriahan raya. Tapi dah mai ramai ragam macam-macam la kan. Tak sempat habis jugak bunga apinya bawak balik Penang sambung main kat sini.

Jenuh pantau sado pun nak main jugak

Habiskan saki baki bunga api yang ada

Raya kelima konon nak sambung beraya beberapa buah rumah lagi, tapi en suami tak berapa sihat, dengan Aryan pun dok buat perangai. Keluar pi beli kek je untuk birthday boy, balik masak dan lunch kat rumah.

Pose sebelum keluar

Bagi la apa gaya pun anak oii

Model hidung kembang

Malamnya jiran ajak makan depa buat BBQ. Setiap tahun pun memang kami dijemput. Alhamdulillah rezeki jangan ditolak. Tak payah dah la ibu masak untuk dinner.huhu

Mari makan berjemaah

Menu BBQ macam-macam ada

Raya ke 6 tiba masa berkemas untuk pulang kepangkal jalan. Seminggu cuti tak terasa. Sebelum balik singgah port ibu berkubang masa kecik. Selalu balik tak pernah bawak anak-anak round sini. Tunjuk ke anak-anak tempat ibu lepak masa kecik. Depa dapat baling batu dalam parit pun dah seronok. This is my kampung, tempat ibu membesar. Pulun snap picture tengah panas.

Port ni jugak ibu bergambar masa dulu2. Nanti kita cari semula gambar dalam album.


Tali air ni dulu tempat kami berkubang. Titi biru pun dah takda. Dah jadi longkang

Mari kita Selfie

Mata sepek menahan cahaya panas.huhu

Dah jom balik

Abang Aiman pun pulun selfie.hihi

Aryan buat spoil

Sampai SP terus pergi cari makan dulu. Anak-anak nak makan KFC so kami pergi CS tapi kata adik KFC ayam habis 1 SP, nala orang makan ayam musim raya ni haha.  Tukar plan makan kat foodcour Amanjaya Mall. Pastu budak-budak ni kalut nak basikal. Dah lama nak belikan tapi bertangguh-tangguh. Kali ni melabur la duit raya kat basikal sorang sebijik.


Aryan sado ni banyak plak pit stop dia kalau ke mall.

Baru turun lori ni basikal baru mari

Yey adik dapat basikal

Goodbye kampung. Tamat cerita raya kami. Raya haji nanti tak tau la dapat balik ke tak sebab dah tentu dah ibu kena kerja.





5 comments:

Shahida Dzulkafli said... Best Blogger Tips

seronok beraya..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Tu diaaa, memasing pulun selfie Raya noh......mana gambaq baju Raya sedondon?
Tang nak balik ke pangkal jalan tu mmg liat sikitkan bila dah lama cuti. Apa pun hidup harus diteruskan haha...cari makan maaaa...
Selamat Hari Raya maaf zahir batin PK

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Bestnya anak-anak dapat tempat ibu depa main masa kecik dulu. Happy je muka masing-masing...

Buy Cenforce said... Best Blogger Tips

buy kamagra 100 with Lowest Price Form UK

Buy Cenforce said... Best Blogger Tips

buy kamagra 100 with Lowest Price Form UK