Pixajoy

Thursday, February 02, 2017

Home » Jalan - Jalan Cameron Part 3

Jalan - Jalan Cameron Part 3



Last part dah ni. Bersajak nak habiskan entry CH, tu pun pulun nak buat sampai 3 part.haha..

Kalau ke Cameron macam dah jadi trademark kan mesti pekena steamboat. Hari hujan nak pergi jauh takut parking kereta kena curi so hadap ajelah kedai makan kat bawah hotel. Banyak restoren cina cuma ada satu ni je melayu, kita belasah saja janji kenyang.

Steamboat pun tak ada pilihan, dia buat siap set.





Sebelum steamboat sampai memasing dah kena nasi goreng sorang sepinggan, teruk jugaklah nak habiskan set ni. Boleh tahan banyak.kiki


Malam tu lepas makan pulun beli payung hujan renyai kami jalan kaki ke Pasar Malam Brinchang. Sempat la grab sikit barang pastu balik bilik tidur. Esok paginya ingat nak ke Big Red Farm dan Mardi tapi anak-anak dah mula muntah cirit birit keracunan makanan sekali dengan abah depa semua tak sihat. Singgah S Corner sekejap beli cendawan dan strawberi pastu terus tolak balik.


Muka keletihan anak-anak. Sadis percutian kali ni sebab keracunan. Dok suspect sebab steamboat tapi sebelum tu dari balik Pangkor lagi Afia dah mula cirit birit tak tahu la apa punca. 1 tempat tak sempat pergi. Nampak gayanya dalam masa terdekat ni kena repeat datang Cameron lagi.huhu









8 comments:

lieyalatif said... Best Blogger Tips

aduhhh bukak2 tgk menu bersusun sedap2...dah le opis lieya ni sejuk beku...bile tgk stimbot terus rase terpanggil2 nak hirup same ekekekekeek...

cameron mmg tempat yg tak penah boring pergi....sendawa kentut pun baru strawberry...puas mkn strawberry kat atas tu kan heheheheeh

Bunda_nora said... Best Blogger Tips

Wah banyaknyer juadah sedap2 belaka tu...

HeNRieTTa JoSe said... Best Blogger Tips

salam perkenalan....
makan steamboat di kala sejuk mmg best kan...

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Wahhhh pakat tido memasing. Memang penat sungguh tu.
Tak pernah lagi makan steamboat kat CH....mahei dak harga dia PK?

aryan azra said... Best Blogger Tips

alahai sian anak2 kena cirit birit..haa kena repeat lagi nanti p CH

LYAfrina said... Best Blogger Tips

Dap ermmmm.. Dh lama x mkn steamboat

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

in shaa Allah Mac ni aida & famili mendaki naik CH lg.
tapi x tido situ.
plan nak stay perak.
naik just nak soping makanan, buah2an fresh, stroberi.

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Alahai kesiannya keracunan makanan la pulak... Aryan demam ke tu... sian dia...