Pixajoy

Tuesday, February 14, 2017

Home » Jalan - Jalan Langkawi

Jalan - Jalan Langkawi



Balik dari Gua Musang esoknya awal pagi kita dah bertolak ke Jeti Kuala Perlis. Hari cuti Raya Cina maklum sajalah orang macam semut. 2 jam juga tunggu nak dapat naik bot. Yang Aryan budak baik pun dah mula melalak. Bagi makan tak kena..dukung tak kena semua pun tak kena dah.huhu...

Bawak pengantin baru jalan. Afia dok merap Pak Njang dia sepanjang di Langkawi

Ni pengantin lama sikit..haha

Masa dalam bot Aryan tidur pastu dah sampai tarik nenen sambung melalak tak ingat. Sabar ajelah ibu oii. Ibu tau Aryan bukan jenis yang suka buat hal tak tentu hala..ni sebab betul tak cukup tidur letih sama, sampai homestay petang tu dia bantai tidur dari petang sampai pagi esoknya.

Siap lawa2 konon petangnya nak pi jalan. Dok bilik je la kesian nak kejutkan budak letih teruk.haha

Esok pagi pergi Cable car pun orang macam semut. Redha ajelah tak dapat naik. Kita jalan-jalan je pusing kawasan sekitar sambil shopping sikit.

Kami sampai dulu masa ni so menunggu pengantin la ni. Afia pi mana ikut Pak Njang dia la tu pasal takda dalam picture.

Dah cukup rehat dan tidur Aryan kembali ceria dan good boy semula.hihi

Ni Langkawi Geopark ke namanya. Banyak sejarah pasal geologi Langkawi entah la aku pun tak sempat belek dan baca. Sempat selfie ja.hahaha

Sempat lagi tu nama pun budak. Afia kemain marah orang snap pic dia.

Shopping baju dan souvenier kat deretan kedai yang ada.

Dinasour gerak2

Gaya tangan kena telan dinasour

Tak dapat masuk kita paksa anak teruna posing.haha

Bergambar reramai bukti dah sampai.kiki

Pengantin lama sikit VS Pengantin Baru

Acik Adha sefamili

Pengantin lama paling pulun.hahaha

Orang sangat ramai plus dah petang memang tak kuasa nak naik cable car kita bawak pengantin ke Makam Mahsuri. Nanti sambung entry pasal ni.

Malamnya kita borong coklat dekat Haji Ismail Group

Pagi sebelum balik kami sekeluarga pulun juga pergi nak naik cable car. Awal pagi orang belum ramai dah 6 tahun tak pergi Langkawi banyak juga perubahan yang berlaku. Nanti sambung entry Cable Car dan 3D Art. Banyak ni picture nak share.hehehe







6 comments:

eima said... Best Blogger Tips

tips nk naik cable car tu ...mmg kena pi awal ..cam aku pi pukul 7.30 pagi ... hahaha jd org pertama beratur .... Q pun tak panjang

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

comelnye dak aryan ^^

nOe suhaimi said... Best Blogger Tips

salam PK...mesti seronok berjalan ramai-ramai..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

Syoknye jln2 langkawi.. Lya x pnh smpai lg tau

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

best langkawi!
best jalan-jalan.
best makan coklat.
best soping.

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Langkawi pi time cuti umum memang masak la... budak kecil macam Aryan, kalau cukup susu dan tidur, memang senanglah jaga... kan?!