Pixajoy

Monday, February 19, 2018

Home » Labo - Labo Steamboat & Grill Sungai Petani

Labo - Labo Steamboat & Grill Sungai Petani



Ok mari review tempat makan agak popular masa kini, labo - labo.hihi. En. suami la ni mengidam sangat nak makan. Hari-hari dok lalu kat wall facebook mengundang betul la, dah tak pasal - pasal katanya minta big boss PK bundle belanja.haha. Ikut aku tak berapa kenan sangat steamboat ni..aku kan peminat western, tapi satgi kempunan pulak jom la kita pi.kiki

Ni kira pertama kali kami ke Labo-labo..not bad dari segi rasa..cuma daging grilled tu terlalu berempah..tak berapa kena tekak en suami..overall puas hati, servis dan harga berpatutan. Kami pi waktu tengah lapar, so memang belasah sampai kenyang. Orang lain dah bersilih ganti bangun siap makan kita bertapa situ dekat 2 jam.haha

Macam biasa ada dua pilihan kuah, sup dan tomyam. Kami pilih sup takut Afia Aryan tak makan kalau tomyam..tapi memang tak makan langsung pun budak dua bertuah ni. Afia dia bedal sosej sikit dengan telur rebus 3 bijik. Aryan langsung tak nak makan, minum air je.


En suami aim ayam, daging dengan kambing grilled ja. Sayur, mee, steamboat apa tu semua aku sorang ja balun.



Kambing lokan kepah semua masuk dalam harga sekepala

Add on rusa je kena extra charge. Sepinggan ni RM 10 kalau tak salah.

Budak noty nak jalan merata tak larat kepung dok pi kat meja orang, bagi tengok kartun ja diam. Sungguh action yang tak bagus tapi ni ja cara. Bukan bagi gadget selalu. Jangan kecam hahaha..

Aiman dan abah serve..ibu makan ja.hahaha

Mengadak air

Mood mau posing. Layan!

Harga dewasa RM 23.90, kanak-kanak 13.90 ke 14.90 lupa dah..lebih kurang tu la..Afia Aryan percuma. Air ada kopi panas, oren dan sirap..ABC handmade sendiri..pastu ada pencuci mulut sunkist dan kek pisang. Tu je la kot rasanya. Makanan steamboat dan grilled sama ja macam kat tempat lain.

En suami kata kalau ok kita repeat..kalau tak ok sekali ni je la..Keputusannya lambat lagi kot nak repeat. Bukan sebab tak sedap ya..ni sebab citarasa setiap orang tak sama. Bagi aku ok je..aku makan puas pastu dok buat kalut sampai jari terkena sup mendidih, pedih habaq hang.huhu





1 comments:

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Yelah harga mampu milik jugak tu. Menarik jugak tu kalau kat area KL....
Kat Kl nni nak dapat harga tu mimpi sedar balik pun tak dapat haih....
Si kecik tu iras muka kakak Pealah PK....

Mak kalau makan steambiat grill ni tak suka makn mee.... main belasah binatang je weyh hahaha