Pixajoy

Saturday, August 01, 2015

Home » 15 Syawal : Open Kedai Raya!

15 Syawal : Open Kedai Raya!



Punya lama rest menikmati hidangan raya, ditengah bulan Syawal ni baru rezeki makan ketupat. Cerita semalam la ni jamuan raya dekat kedai en suami kerja. Setiap tahun memang depa gabung buat majlis hari raya. Ramai yang join. Tahun-tahun sebelum ni aku ada buat puding, tapi tahun ni malas. En suami bagi duit share buat mihun sup saja. 

Hari cuti pakat sambung membuta malas sungguh nak keluar beli breakfast pun. Balance nasi semalam aku buat nasi goreng. Pastu koteaw kungfu balance buka puasa semalam aku panaskan. Ngap yang tu je sampai lunch pun tak masak apa. Sebenarnya memang tak nak masak, kalau makan nanti kenyang macam mana nak melantak dekat open kedai kan.haha..

Dalam pukul 4 camtu aku bawak Aiman Afia pergi jamuan. En suami dah pergi dulu la orang kuat katakan. Sampai time perut tengah mendidih fuh memang sedap la aku makan. Mula-mula kena mihun sup pastu ketupat rendang dan pulut kuning share makan dengan Aiman. Cucur udang pun aku belasah. Cuma laksa je tak muat perut dah nak isi. 

Tu dia sapa ntah balun makan sampai tak tengok kiri kanan dah.haha


Ci Pia balun aiskrim sampai dua kali

Licin Aiman kerjakan dua pinggan cucur udang.huhu


Dah kenyang makan balik rumah Afia sibuk ajak ke playground. Layankanlah sekejap si bambam main kat taman.






15 comments:

Sue Bee said... Best Blogger Tips

memang makan sedap tu, tak tengok kiri kanan dan sampai org amik gambar pun tak sedar..hihi..

Wan Fatihanum Wan Rusli said... Best Blogger Tips

bestnya dapat makan macam-macam kat jamuan hehehe

ida =) said... Best Blogger Tips

alamakkkk.... teringin nak makan cucuq!!!! sedapnya sampai dua pinggan licin.
Selamat hari raya

lia ummiirfan said... Best Blogger Tips

wahhh aiman.. siap senyum kekenyangan gitu.. hihi..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

best nya buat macam ni kan..
pk tak jadi orang kuat samaa ke ?

pssstt:
tahun ni colour blocking, nexy year pon nak colour blocking lagi. hiihi. nanti kita bisik bisik erk. tema tahun depan..

rambut rania x berapa nk lepas bila nak buat tocang. itu yg gigih boh headband juga

hahahhahha. laju, kan ! sebenarnya pic semua dah masuk setiap hari. ngarang ayat pon sikit2.itu yg balon bagi perabis terus cerita raya.

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Salam Puan kutu...biasa lps raya mmg byk jemputan open house..syok!hehe...

umi alya said... Best Blogger Tips

fuhhhh sedapnya cucuq udang...

eita said... Best Blogger Tips

sedaaaaaaappp...

permatamama said... Best Blogger Tips

saya pengemar mihun sup.. ada mihun sup yang lain x pandang..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah sakan korang beraya ya.. makan banyak2 bila ke open house gini tak rasa banyak kan? Bila balik baru rasa nk pengsan

aizamia3 said... Best Blogger Tips

Ada cucur udang tu yang sedap tu.. letak kuah kacang bebanyak.. ;)

LYAfrina said... Best Blogger Tips

nikmat benor cik pia mkn aiskrim ye

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Wah, siap ada open kedai raya! Kalau dah makanan sedap, peduli apa siapa kat sebelah. Makan ajelah tak payah peduli orang sekeliling. Oh, merasa pulut kat sini itu ke penyebab buat pulut lagi dalam entri terbaru tu?

husna zahidi said... Best Blogger Tips

adehh bang eman, kak husna plak rasa nak mkn cucoq udg..:(

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Makan bila time perut mendidih mmg sedap weyh....hihi...
Nampak tuan blog sungguh sedap makan tu...gaya pun dah tau ...