Pixajoy

Wednesday, January 31, 2018

Home » Sebulan Persekolahan Afia

Sebulan Persekolahan Afia




Sebulan berlalu nampak Afia masih kekalkan momentum suka sekolah. Alhamdulillah. Sejak sekolah ni dah rajin sikit ambik buku nak buat latihan. Kalau dulu bab menulis ni dia kan liat sikit.

Buku ibu beli ni dia ikut ibu pi opis mesti ingatkan suruh bawa.


Homework

Buat latihan menulis kat rumah

Ibu tempek kat sini aktiviti Afia kat sekolah sebagai kenangan. 

Minggu kedua ibu hantar ke kelas

Belajar anggota dekat kepala in english. Bagusnya pra tahun ni 50 % pembelajaran in english. Balik rumah bila revision dia jawab dengan betul word in english yang dia dah belajar.

Lagi gambar Afia dengan kawan-kawan cikgu update kat group whatsapp.



Kejap bertudung kejap tak. Agak-agak panas ikut dan dia la boh tudung dalam beg

Nampak tak dia sorang je pose model. Orang lain tak kisah pun cikgu snap pic.hahaha

Main kasut tarik2 katanya

Aktiviti seni cikgu minta bawa apron dan paper. Cikgu pakat berkenan dengan apron Hello Kitty Afia. Tak ada jual cikgu ni bundle awesome.hihi

Senget benget habis tudung.hihi

Cikgu minta bawa gambar famili mana nak ada. Ibu print hitam putih jadi la.hihi

Hari-hari semangat nak sekolah. Bila cuti je tanya esok sekolah ke. Nampak dia happy sekolah. Balik sekolah je kalau ibu jemput kemain ramah semua kawan semua cikgu dia bye. Ni  semalam Afia muntah kena cirit nangis nak pi sekolah jugak. Over!

Dah tak sihat tu dok diam2 kat rumah sudah.hihi




3 comments:

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

pk.. help me..
alhamdulillah good job and good girl afia..
semoga kekal momentun ini, aamiin

rania, kan..
dua hari terakhir sblm penutup januari, 2018 ni dia x mo gi school. sebabnya budka bernama dhani buat dia.. katanya..
bila tanya, balik balik dok ulang sebut nama dhani buat adik. huhuhu
sedeynyalah hati saya ni..
awal hari tu sampailah 28 jan. momentumnya ok. walaupon ada drama.. tapi tak setragis ini..

budak tu speech delay.. dia main pukul je sapa dia nak pukul.. huhuhu. termasuklah teacher..


any tips or idea pk..
just nk kembalikan keyakinan pada rania pergi school best.. dia x nk ke school sbb dhani pukul adik.. tu jeee ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Pandai Kak Pia posing... bukan main lagi! ๐Ÿ˜…

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Kesian Rania.

Rania duduk sebelah Dhani ke? Kalau duduk sebelah-sebelah, minta cikgu tukarkan tempat duduk.

Kena maklumkan pada cikgu la kot rasanya...