Pixajoy

Sunday, April 02, 2017

Home » Aryan Nufael 9 Bulan

Aryan Nufael 9 Bulan



Ok dah lama sangat tak update perkembangan Aryan. Pertama kali masa umur 9 bulan Aryan demam teruk. 5 hari demam muntah cirit ada tonsil doktor kata. Disebabkan Aryan demam check up 9 bulan just timbang dan check perkembangan. 


Berat : 8.38 kg
Panjang : 76 cm
BMI : 14.5
Lilitan kepala : 46 cm

Minggu seterusnya kena cucuk ibu terlupa..Busy teruk la ni..So Jumaat tempohari baru kita ke RSAT cucuk.

Nak pi check up

Aryan masa 8 bulan mula merangkak dengan laju..dah boleh duduk sendiri tanpa bantuan. Sekarang ni dah faham arahan, pandai geleng kepala, pandai clap hand..main cak cekur udang gamit..Kalau kita rampas barang dari tangan dia dah pandai meradang ok...dah mula excited tergedik-gedik terpa ibu time ibu ambik kat rumah mak lepas kerja.

Semakin aktif dan slim

Umur 9 bulan Aryan belum tumbuh gigi. Tapi macam biasa la kan skill mengigit pakai gusi pun boleh tahan bisa.huhu

Mula berdiri merata dia cari port memapah

Alhamdulillah masih fully breastfeeding. Sekarang agak struggle, stok susu beku memang dah takda langsung...kais hari ni untuk esok saja kekdahnya. Apa pun kita enjoy.haha..

Sambung milk dari rumah mak sementara tunggu Abang Aiman keluar kelas



Baru lega demam ni dah aktif semula, nampak badan susut kan

Kuat punggah pastu buat muka tak bersalah camni

Ni masa tak sihat muka moncong tak manis langsung.

Model bundle ibu

Shirt n pant dari bale ibu jugak

Aryana in the house.haha kerja kakak2 rumah ngasuh.





9 comments:

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

Walaupun dah susut tapi still nmpk cute hehe esp gambar yang last tu hehe

I am LZ said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah semoga terus sihat Aryan..
Aunty doakan Aryan membesar dengan sihat.
Aryan budak bijak..

Wa said... Best Blogger Tips

Still lagi bam bam ....bila dia dah besar nanti..mesti kita rindukan masa dia kecik2 kan..

atiehilmi dot com said... Best Blogger Tips

hee~ comel nya !!!!!!!!!!!!! pasal stok susu dah surut tu, ibu kena positif dan yakin boleh menyusukan anak sampai 2 tahun.. sambil tu kena makan makanan seimbang ya..

makchaq said... Best Blogger Tips

Comei sangat buat muka tak bersalah ngan muka moncong tu...

Bunda_nora said... Best Blogger Tips

Comeynyer Aryan...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Comei aryan... 😍 sekejap je dah 9 bulan eh... tak lama lagi sekolah dah.. huhuhu

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Alololo...comeynya Aryan.....
Lagu Pak cekur udang gamit tu merata Malaysia rupanya ye PK. Ingatkan kampung mak ja haha...Kalau budak demam, mak mak mmg susah hati noh, satu sebabnya kita pun dah mcm demam jugak sebab menjaga depa tu. Sabar ajelah nak menunggu besaq.

Tak lama lagi ibu nampaknya dah boleh jadi Vivy noh. Masuk TV hihi

Siti Yang Menaip said... Best Blogger Tips

atototo tomey dia pipi bambam..