Pixajoy

Wednesday, November 09, 2016

Home » DIY Loom Band Sensory Bottle

DIY Loom Band Sensory Bottle



Enam bulan pertama kelahiran baby adalah waktu yang sangat penting untuk kita pastikan kesemua 5 deria berfungsi dengan baik. Nak merangsang deria anak ni banyak cara. Selain daripada toys yang dibeli, sensory bottle antara mainan mudah dan murah. 

Macam-macam benda boleh isi dalam botol untuk hasilkan sensory bottle yang hebat. Bukan baby je tau..kanak-kanak pun suka. Resepi sensory bottle banyak boleh sendiri google.Tak susah pun nak buat.

Ibu pun ada buat untuk anaknda Aryan. Sebelum ni guna unused storage bottle Kak Pia yang lama letak manik goncang-goncang, tu pun Aryan suka sangat. Pastu ibu buat loom band sensory bottle ni pulak. Sampai sekarang tak dapat seru lagi nak buat another sensory bottle..berangan nak buat untuk kak pia jugak..Tunggu semangat mai.haha



Loom Band ni bukan sekadar getah rambut, ibu ada tambah juga manik-manik untuk hasilkan bunyi bila digoncang atau terbalikkan.

Ni masa belum boleh meniarap. Bila goncang maniknya turun kebawah..loom band menari-nari naik ke atas. Wani warni pulak kan mau tak asyik Aryan tengok sensory bottlenya ni.hihi

Dah expert meniarap, dah boleh main sendiri dah sekarang.







13 comments:

makchaq said... Best Blogger Tips

Memang rajin sungguh la PK ni..

Makchaq ni mak2 zaman dulu.. tak terpikiaq nak ransang minda anak2 yg baby2 ni...

Diana Rashid said... Best Blogger Tips

dah umur berapa ni ??

Husna Rahman said... Best Blogger Tips

festime dgr pasal sensory bottle untuk bby..patut lerr xleh kawin lg si Husna neh..eh? haha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

4 bulan dah cik diana.hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

4 bulan dah cik diana.hehe

raihanah said... Best Blogger Tips

@Husna Rahman nanti dah kawin pandailah tu. hihi

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

Wow..kreatifnya PK
Besar dh bb

nOe suhaimi said... Best Blogger Tips

sensory bottle...1st time dengar..maklumlah dah berzaman tak ada baby ni...dolu2 rasanya x ada benda alah ni.. :)

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Hihi....ni baru betul betul jimat dan selamat ni PK....Ralit si Aryan tengok benda tu. Mak boleh masak tanpa gangguan

husna zahidi said... Best Blogger Tips

mesti dik aryan heran dgn getah2 tu.. apsal dya nak ambek tak boleh.. hihihi..

umi alya said... Best Blogger Tips

Rajinnya PK

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Ni memang antara DIY yang best buat untuk anak-anak... 🖒

LYAfrina said... Best Blogger Tips

bagusnya PK...
buat y terbaik utk ank