Pixajoy

Saturday, June 07, 2014

Home » 8 Tahun & Cuti Berblog!

8 Tahun & Cuti Berblog!



Happy 8th Annivesary for us. Satu jangka masa yang cukup buat kami menerima kebaikan dan kekurangan masing-masing. Semoga ikatan ini sentiasa dalam redho Allah. Ameen..

Dengan ini diistiharkan aku akan cuti berblog buat sementara waktu. Walaupun terasa macam separuh dari jiwaku pergi tanpa blog, aku relakan demi kepentingan peribadi. Bak kata Amy Mastura, kenapa mengapa usah ditanya. Macam serius je bunyinya. hakhak

Netbook yang menjadi medan aku berkarya dah buat hal beberapa hari lepas. 4 tahun berbakti tanpa masalah dah sampai masa dia sakit. Mana nak feel berblog pakai hp ye tak. Di opis pun aku tak punya banyak masa untuk kehidupan alam maya. Pun begitu aku akan cuba update dan melawat kawasan kalau diberi kesempatan, cuma aku takkan aktif macam selalu. Keadaan akan berlarutan sehingga aku jumpa jalan penyelesaian.

Nak beli yang baru dalam masa terdekat memang tak boleh difikirkan lagi. Keadaan sekarang ni tengah rumit juga dengan sedikit ujian kehidupan dariNYA. Aku masih berkira-kira mendahulukan yang penting. Tak perlu rasanya aku jadikan blog sebagai bebanan. Doakan dipermudahkan jalan kehidupan kami. 






37 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Alahai. Takpe, buat apa yang patut dulu. Lepas selesaikan semua tu buatla entry baru ya. Semoga semuanya berjalan lancar buat PK..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Happy Anniversary PK.. Alhamdulillah dah 8 thn ye dgn dua penyeri hidup yg comel tu..syukur. .. takpe lah..slow2 k..nti dah settle semua baru blogging semua..dahulukan yg penting dulu.. moga urusan di permudahkan.. amin.

Time Traveller said... Best Blogger Tips

Jangan berhenti dari memberi perkembangan pada kami melalui blog andai kata nak bercuti pun.. senang nak jemput dtg majlis nanti :D

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Selamat ulangtahun Muni. Semoga bahagia hingga akhir hayat. Takpe Muni. Yang penting didahulukan dulu ye tak... Semoga semuanya berjln dgn lancar. Selamat berhujung minggu :)

umi alya said... Best Blogger Tips

Pastinya kami bakal merindui Aiman & Afia

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Lupa... selamat ulang tahun ke 8 ya.. moga kekal gembira sokmo.. tambah lagi ahli ya..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

tq AN..insyaallah cuma xbley aktif cam selalu.lece sket blog pkai hp

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

eh TT nk jd raja sehari ke apa ni.xilang pnya,cuma kureng aktif

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

will update aimanafia pic wat pngubat rindu.hehe

Masya said... Best Blogger Tips

Happy anniversary moga berkekalan hingga hujung nyawa....

Dahulukan mana yg lbh utama.... Moga dipermudahkan amin

eita said... Best Blogger Tips

semoga dipermudahkan segala urusan...


ita pun sama...terpaksa buat autopublish..duk umah mertua..terpaksa guna tipon...line plok tak berapa nak elok..huhuhu

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Alaaaaaaa.....sure mak rindu nantiiiiiiii....
Meh piat sikit laptop yg buat hal tu....
boleh jer pakai hp tu PK.....walaupun tak feel....alah feel sikit sikit oklah....
Hepy Anniversery kat awak berdua PK....okje doakan moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

selamat ulangtahun PK..
saya bulan 11 nnti masuk 7tahun..

tak pa dahulukan yang penting dulu k.
smga dipermudahkan hendakNya aamiin

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

Happy anniversary....alahai..lama ke cuti...rindu la pada keduanya nanti...

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

Happy Aniversary....selamat bercuti..

nurbijen said... Best Blogger Tips

Happy anniversary PK...
Serius aje bunyinya tu..
Apa pun, semoga urusan PK dipermudahkan...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Happy anniversary, PK! Alahai, rindulah cam ni kat ibu, Aiman, Afia dan eh, bapa tak masuk senarai merindu :)

Awat laptop buat hal? Hari tu line tenet ni dah laptop pulak... Takpalah PK dahulukan apa yang penting dalam hidup. Bila ada rezeki, ada kelapangan, marilah kembali berblogging.

Jangan pulak kembalinya tu selepas 2, 3 tahun... Tak kenal nanti den rupa bakal menantu :)

Oh, sedihnya....macam nak lari keliling kawasan pejabat jek rasanya bila dengan besan nak berehat sebentar!

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

happy anniversary ye...takpe selesaikan apa y patut dlu..nanti beli baru jek..mih3

Acik Erna said... Best Blogger Tips

happy anniversaru PK..

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

selamat Ulang tahun PK..semoga bahagia sentiasa dan dipermudahkan segalanya..
alahai..sunyi la takde Pk..kaksura harap tak berpanjangan..harap Pk cepat2 ada jalan penyelesaian dan cepat2 kembali berblog seperti biasa..huk..huk..huk..:'(

mirza syazwina said... Best Blogger Tips

selamat ulangtahun :)
miza doakan semoga sentiasa dipermudahkan urusan,insyAllah..amin.. :)))

anamizu said... Best Blogger Tips

hepi anyberseri PK ! wahhhh dah 8 tahun ye? mcm2 dah tempuh.. smoga terus bahagia & murah rezeki sekeluarga :)

Chot said... Best Blogger Tips

pentingkan apa yg penting..gitteww..hihi
kak..happy anniversary. Tahniah moga kekal bhgia hingga kesyurga.

Time Traveller said... Best Blogger Tips

Raja sehari..???? hahaha .. ntah la.. tgk je la nanti :D

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Salam PK.. singgah Rabu melawat..:)

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Happy anniversary dari kakak.
Moga dipermudahkan dan diberi kesabaran yg tinggi dlm menempuh apa juga ujian.

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

hepi belated annivesary PK..
settlekan dulu mana yang perlu..
berblog ni pon hobi jer kan..bukannya tuk income..
tapi jgn lama2 sangat cuti..nanti rindu..heheee

lieyalatif said... Best Blogger Tips

hepi anivesari cik puan kutu...

jgn cuti lame2 tau...dan yg paling penting jgn pencen terus.....ingat lieya selalu yeak...

NzA said... Best Blogger Tips

TAHNIAH, moga kekal bahagia hingga kesyurga.

LYAfrina said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah.. moga ikatan ni kekal hingga k akhirat.

Betul kata tu
. X perlu bebankan diri krn blog.. buat rileks je.. ada masa update n bw.. mmg la kt syg.. tp xperlu smpai mudaratkan diri.. lya pon.msa sakit aritu.. mari fikir rindu2 kt blog.. lpw tu think +ve n wak rileks je.

Moga ada pyelesaian utk netbook tu ye.

syiela said... Best Blogger Tips

moga di permudahkan segala urusan..lama tak menginggah sini

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

tahniah PK..moga kekal bahagia...

moga semuanya dipermudahkan PK

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti...moga berjumpa lagi...

Nara said... Best Blogger Tips

all the best for u guys, u know better and wish u will come back here soon :)

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Salam rindu dari kakak moga kekuatan menjadi milik ibu Aiman dan Afia.

Teruskan happy-happy selalu biarpun tanpa blog.

husna zahidi said... Best Blogger Tips

tengah bercuti rupanyaa..

husna hairan sekejap, knapa blog akak kalau update je tak nak dekat blog feed husna..:/ melainkan ada bloglist..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Laptop kalau dah masuk 3-4 tahun mmg akan rosak perlahan2.. huhu saya pun dah laluinya...