Pixajoy

Saturday, August 03, 2019

Home » Resepi Puding Coklat Oreo Cream Cheese

Resepi Puding Coklat Oreo Cream Cheese



Minat nak mencuba resepi baru tu membuak-buak walaupun on diet. Dah buat mesti la makan takkan tengok saja, pastu stress sebab benda ni semua tinggi gula,  tinggi kalori, tinggi lemak semua pun tinggi la.  Hahaha

Puding ni lama dah pending nak buat. Rasanya dah 3 4 kali beli oreo simpan dalam peti pastu tak buat-buat Aryan dok pujuk nak makan bagi dia dulu,  pastu beli lagi oreo dan lagi tak jadi-jadi juga pudingnya. Malas nak buat sebab takut tak boleh kawal nafsu.

Tapi tak sangka kan jadi juga akhirnya. Simpan sini resepi kot lepas ni dah capai berat idaman boleh repeat buat lagi. Niat tu kena ada. Hiks 



Resepi dapat dari Marya di Instagram. Blogger gak Marya ni tapi dah lama kot tak update blog. Aku kan die hard fan oreo so mesti la nak cuba buat. So here the receipe :




En suami dan anak-anak kata sedap. Gila tak tak sedap. Oreo kot, pastu cream cheese whiped cream,  pastu puding coklat plak 3 layer habaq hang. Aku makan tak sampai suku cawan rasa-rasa je berapa ratus kalori tak tau la, seram kot. Lepas tu aku pulun donut ni pulak. Hahaha


Lebihan cream cheese buat filling tengah donut, boh pulak coklat kat atas, makan punya nikmat apa lagi nak dikata.




4 comments:

Azian Elias said... Best Blogger Tips

kalau kita masak then ada yang tukang makan mmg best lah kan...

Sha Mohamed said... Best Blogger Tips

Pergh!! Sedapnya.. rajin sis membuatnya..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Aduhai.. mengundang betul ๐Ÿ˜…. Baca resipi je dah seram... tinggi betul kalorinya...

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

aida br start diet semlm tau.
target dlm bulan ogos ni nak kurang kan 2kg jer.
tgk plak entri ni hu hu hu hu hu...
terasa mcm nak oder jer kat fb :) ha ha ha ha...