Pixajoy

Monday, August 07, 2017

Home » Resepi Kek Marble Tepung Beras

Resepi Kek Marble Tepung Beras



Ini pertama kali cuba resepi kek marble guna tepung beras. Selalu aku dok buat marble susu antara resepi terbaik gebu dan sedap. Resepi ni tak kurang hebatnya tau. Sila cuba sebelum menyesal. Kami buat tengahari, malamnya selesai sebiji kek. Laku sungguh..makan ke melantak tak tau la famili aku ni, pantang ada makanan.hahaha

Kek kami macam biasa bakar atas api saja guna periuk bengkang haruslah ada hangit.huhu..

Bukti kegebuan

Resepi asal dari kawan aku Linda, tapi macam biasa aku adjust ikut apa bahan yang ada. Aku pakai marjerin pelangi je pastu telur gred C 7 bijik. Sukatan tepung pun macam kurang sikit..ikut size cawan memasing la kan. Ni aku panjangkan lagi pahala..semoga aku pun dapat saham pahala sama.haha nak jugak tu.



Ok proses buat kek semua melibatkan Afia. Dia la yang sibuk sangat nak buat kek. Berkecah 1 dapur but we have fun. 

Chef Afia in action

Dalam masa terdekat ni rasa macam nak repeat buat kek ni lagi. Tengok picture terliur wey.hehe..




3 comments:

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

alahai assistant tu :) lovely sgt nak buat kek sama2.
aida dah lama giler x buat kek, PK.
sekali buat, tak jadi, tak kuasa nak repeat :) ha ha ha

nini said... Best Blogger Tips

Haah....gambar dia memang boleh buat saya lapar tau =)

Rajinnya afia...nanti besar mesti rajin masuk dapur ni =)

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Seronok noh bila letak makanan je selesai.... terubat penat buat kek.
Tulah tu jarang dengaq kek buh tepung beras kan...

Nak ulang buat mmg sedap betui tu nampaknya