Internet aku ni dah habis limit agaknya slow yang amat. Cepat sangat habisnya. Laki aku sepanjang hari dok mengadap youtube tengok pontianak Ziela Jalil pastu Ali Setan apa mak nenek. Lately aku pun dok gila google baju raya si bambam sampai kadang-kadang tertidur sebelum sempat shutdown netbook. Tu belum lagi aku hadap resepi carian google kan.huhu
Sebelum ni takde la teruk sampai tahap macam ni. Keadaan cuaca mungkin. Tak guna aku buat ramalan ke akar umbi pun kalau aktiviti BW terjejas teruk. Dah la masa berkualiti untuk diri sendiri pun terhad. Bila nak BW line pulak semput. Baca punya baca, tunggu punya tunggu nak komen tak boleh. Tak ke tintong jadinya.
Dua hari berturut-turut makan karipap homemade. Bukan selalu dapat jumpa menu karipap ni tau. Nak menggentel mengelip tu yang malas. Setahun sekali dua je buat. Kali ni buat inti kentang+ikan bilis+udang comel. Hari kedua nak habiskan doh karipap punya pasal aku belasah sosej+udang kecik+bawang untuk inti. Famili perut dinosour sekali belasah habis licin semua.
Kat belakang tu teh ais sedap macam kedai. Manis lemak cukup. En suami kata bukan aku kata.Mana tak sedap, satu jag ni setengah tin susu + 5 uncang teh aku letak. Berebut tiga beranak minum. Heaven gila masuk tekak. Tambah heaven sebab dah lama gila tak buat air manis plus air batu. Tak minum air batu dan susu pekat tu rahsia perut kempis ok (macam la perut kau tak buncit.hehe..)
Aku kursus hari ni. Pukul 3 pagi bangun memuri. Stok puri dah habis tak sempat buat malam tadi. Almaklum si bambam takde gigi. Pulak tu makan tau nak senang telan tak rajin nak kunyah sama macam abang dia dulu. Semoga aku tak tidur kursus nanti. Entry bebel takde motif rugi je siapa baca.Daa..
ahh, mengundang kelaparan di perut..
ReplyDeleteOkla tu buat karipap sekali sekala kan.. :D
ReplyDeleteNak tahu jugak karipap buat pakai tangan 100% ker tau ada alat tekap terus jadi tu huhuhuu :P
salam singgah. sedapnyaaaaaa nengok gambar pepagi ni. hehehhe. terliur sudaaaa :D
ReplyDeleteselamat berkursus cik puan kutu heheeheheh
ReplyDeletewow pandai cik puan kutu buat karipap....okey latu setahun due kali buat...lieya? beli frozen jek buat stok dlm esbok haahahaha...acuan karipap ade 2 jensi kat umah tu besar satu kecik satu...tapi nak buat tak buat2 sbb mcm takut tak jadi heheehhhe
alamak terrrugi pulak baca..hahaha..
ReplyDeletesedap tu teh ais tu...
Salam..
ReplyDeleteTerima kasih singgah blog ummi.
Bestnya karipap buat sendiri, minum pula dengan teh ais kaw kaw!!! tu.
Terasa nak buat teh ais juga ni..
Sebab kita suka membebellah orang rindu kalau tak nampak sehari dua, tak ke gitu PK?
ReplyDeleteWah, memang dapat melihat dari jauh ajelah PK teh ais dan karipap tu. Kalau hulur kat besan, lagilah cepat habis dan tak perlu risau perut buncitkan... Itulah pasal, orang dok hint berkali-kali still tak faham lagi nih! Aduyai ...
Part puri memuri ni so sorrylah... I long, long time ago no puree-puree anymore hokey!
Ya Allah kak saja tau..
ReplyDeletedah lama gak saya tak menguli doh buat karipap. hari2 dok membeli je karipap la ni.
teh ais tu... mmm, dapnya :)
slmt berkursus yer,,, nampak sedap betul kpap tu hehehe
ReplyDeleteFuh.....mengancam tu karipap + teh ais mengancam tu....t5etiba rasa nk minum teh air.....
ReplyDeletesalam pk..lamanya intan x mai singgah sini sbb jarang berblog..pk sihat ka? amboeh sedapnya karipap
ReplyDeletedah lama tak makan karipap...mengidam lah plok...huhuhu
ReplyDeleteOk la tau kalau dua kali setahun buat karipap... saya sepanjang duk bradford ni, baru sekali cuba buat karipap... tapi tak berapa menjadi.... lepas tu, mmg dah malas nak menguli... terasa nak makan karipap, order jer dgn jiran sebelah rumah :)
ReplyDeleteMmg menggoda teh ais tu... Dah lama sgt tak layan teh ais ni.... saje are tau...
rajinnya PK buat karipap...noe x pernah buat sendiri...tolong2 tu ada la...hehehe...dah dpt pujian en abe...mmg sedap la tu..mcm kat kedai.. :)
ReplyDeletesamalah kita kak PK !
ReplyDeletebila tenet lembab, then dah baca, x boleh komen ! geram !
akak punya karipap nampak sedap la! terliur ! suka inti keledek XD
kak PK ! sedapnya karipap tu ! lagi sedap kalau kasi hazy sikit. hehee
ReplyDeletehaaa tidoq pa time kursus! hehe
ReplyDeleteibu aiman mmg rajin sgguh buat makan hehe
Wah memuri pula :) buat sendiri lebih sedapkan karipap.. :)
ReplyDeletekaripap homemade .. terbaiklah...
ReplyDeletehaha..
ReplyDeletepontinak ziela jalil?
ada ek..
kita pn slow dh bw skrg..line tenet cepat habis..
apsal eh?
haha?
Haha.. slow2 pun dpt up beberapa entry juga.. bagus2.. mng rindu kalau geng meroyan tak update blog.. serius ni.
ReplyDeletemmg sesuai la badan Aiman.. ibunya pandai dan rajin masak macam2. Adoi..jeles nya thk karipap tu..yang kurang minat teh ni pun kalau dah baca perincian teh macam ni rasa nak pula... haha..
Tiap2 mgu mesti beli karipap utk ank2. Beli 3 atau 4 ketul je. Tu pun kdg x hbs. Depa x kaki mkn.
ReplyDeletemula mula duk pikiaq apa le memuri.... baca kaloo baru faham hehe...puree utk mek pia ghupenya....
ReplyDeleteBest weyh... karipap tu....
pandai muni kelim yer... saya tak reti.. nak beli acuan dia sampai skrg xbeli2 lagi... haihh
ReplyDeletelama tak buat karipap .. rindunya nak kelim tepi tu... dulu salu tlg mak
ReplyDelete