Sehari tak bersiaran, sibuk sikit dengan tuntutan duniawi. Lagipun tak ada apa nak story. Hari ni pun bukan ada apa sangat nak cerita. Balik kerja makan free dekat rumah kak Ros depan. Esok beliau dah nak berangkat pindah. Lepas ni aku dah takde jiran. Kalau rezeki tu milik kami, Insyaallah ada yang bakal menyusul.
Hasil tuaian pokok pelam keliling office aku memang jadi rebutan ramai. Benda macam ni siap ada adengan gaduh-gaduh. Tukang menyibuk dan yang memonopoli dah tak ada. Tadi siang officemate kait dapat la habuan sorang tiga bijik. Memang buahnya besar gedabak. Agaknya boleh tolong suggest apa menu best?
kerabu mangga
ReplyDeleteBesar gedabak lagu tu cicah buat asam pun sedap.
ReplyDeleteHuhuhu...sotong yg segar buat jiwa akak gundah gulana. Mesti isinya manis n segar,,,
ReplyDeleteMangga tu kalau blm masak ranum sedap dibuat kerabu,,...
Huhuhu...sotong yg segar buat jiwa akak gundah gulana. Mesti isinya manis n segar,,,
ReplyDeleteMangga tu kalau blm masak ranum sedap dibuat kerabu,,...
bess nya dapat sotong segar2...mesti sedap.. pelam tu sedap gak buat cicah ..
ReplyDeleteSemuanya besar2 ya.. Sotong panggang / bakar mmg sedap. Mangga buat kerabu atau sambal sedap juga
ReplyDeleteYes, kerabu mangga, sedap tuu.... :-)
ReplyDeleteBuat sambal sedap tu. Musim mangga kan sekarang. Mak kat kpg pun ada bgtau mangga depan umah lebat sangat buahnya. Terliur pulak dgr. Huhu...
ReplyDeleteooo itu sotong appolo...sumpah lieya tak tau...hahahaah...tau sotong besar sotong kecik je kakaakakak....kalo lieya dah menyambal tu.....tapi bakar gitu pun sedap gak kan..cecah air asam...fuh!
ReplyDeletetu buat kerabu pun sedap...tak pun, beli kuah rojak mak bee lepas tu colet le mkn sambil tgk citer jannah...mengancam tuh! heheeheh
hepi weekend cik puan kutu & family...have a nice weekend...
kerabu mangga ok juga... tapi sotong tu memang mengancam apa tak letak gambar dah masak...
ReplyDeletemakan dengan kicap pedas...
ReplyDeletesedapnye!
Kalau kakak sotong tu buat sambal tumis. Potong kelar-kelar empat segi pun sedap juga ni...
ReplyDeletePelam tu buat kerabu apa lagi:)
sambal mangga.. sedapp.. kecuq liyuq aih..
ReplyDeleteJarang tgk sotong Apollo ni..
ReplyDeleteyes! buat kerabu mangga + peria..OK kot...:)
x kesah dh kak masak apa,
ReplyDeletejanji air tangan akak tu.
kompom abis punya.
Wah, ada pokok pelam depan ofis? Nikmatnya hidup ...
ReplyDeletesotong tuh kalu buat sambal pun sodap tuh... :P
ReplyDeletesotong mama tak makan, beso sangat.... hihi
ReplyDeleteSotong buat ketupat pulut sedap. Pelam tu, cicah ngan kicap + gula + cili pun sedap. Tp, 3 biji tu... besar pulak. Kerabu mangga la =)
ReplyDeleteSempoi sotong bkr mcm tu klu kat rumah jgn harapppp... Mkn gitu cicah cili kicap sdh pelam tu hihihihi
ReplyDeletealamakkk tiba2 baca at bawah kata nk layan cinta jannah.. terus rasa nak g bk tonton.. hihii.. dah byk episod miss
ReplyDeleteSenangnya lahai ada pemanggang ajaib....kerja susah jadi mudah...boleh kurus okje kalau makan gitu sebulan tu PK...hehe...
ReplyDeletedepan rumah punvsda pokok pelam masam....agaknya sebab terbiar kot...