Menu semalam. Dah jemu asyik makan sambal ketam sekarang en suami ketagih mee ketam pulak. Dalam masa terdekat ni dah tiga kali buat. Teringat dulu kecik-kecik aruah pak kalau beli ketam mesti aruah mak buat masak lemak cili api. Sedapnya walaupun kuah tak pekat. Yang paling nikmat seorang, seekor je ketamnya. Aruah mak belah dua sepotong untuk lunch, sepotong untuk dinner. Ketam kan mahal, kami 5 beradik makan pun berjimat.
Sekarang bila makan mewah sangat dengan ketam. Yang paling best fresh from Tanjung Dawai!
Betapa kita kena bersyukur dengan rezeki yang ada. Alhamdulillah.
Mak-mak dulu memang pandai berjimat dan pandai nak bagi anak-anak semua makan dgn adil.
ReplyDeleteSyukurlah sekarang nak makan sekali 5 ekor pun boleh..
lapaqq..... huhu..
ReplyDeletebestnya kalau jadi jiran murni boleh dapat merasa ketam ni ...
ReplyDeleteWahh...terliur laa..nak sikit..:)
ReplyDeletewah ketamnya... terliur.. tp sy tak leh makan ketam lg..uwaaa.. :(
ReplyDeleteaduzzzz...terliuq sungguh......
ReplyDeletesedapnya nampak mee ketam ni.. nanti share resepi pula kak :)
ReplyDeleteketam di tanjung dawai memang fresh, dulu sy makan kt restoran area tu..memang terbaek.
ReplyDeleteAduih... ketam tu tak tahan tgk...
ReplyDeletekenapa skrg byk stok ketam eh ? sini susah la nak jumpa ketam wuuuu
ReplyDeletex pernah la plak makan mee ketam..
ReplyDeleteperghh rasa mcm nk bw pinggan gi tapau uhuhuhu
ReplyDeletelama sangat tak makan ketam.. rasa dan2 ni jugak nak makan mee ketam camtu!
ReplyDeletexpnh lg mkn mee ketam
ReplyDelete