Pages
▼
Sunday, October 13, 2013
Sup Ayam Cendawan Hebat
Tajuk mesti takmau kalah.hehe..Mengidam nak makan makaroni bakar tapi kecewa pergi kedai makaroni yang ada cuma San Remo. Belek punya belek takde tanda halal, terus cancel! Kita gantikan dengan sup ayam cendawan. Mudah dan sedap gitu!
Resepi Sup Ayam Cendawan : Mula-mula potong kiub isi ayam pastu rebus buat stok. Panaskan butter, tumis bawang merah + bawang putih yang dicincang halus. Bila garing masukkan tepung gandum, goreng la sikit. Dah tu masukkan stok ayam tadi. Biar mendidih masukkan 1 tin sup mushroom campbells + isi ayam + cendawan butang yang dipotong. Agak pekat sangat boleh tambah air. Perasakan dengan garam, gula dan serbuk ayam. Siap!
Aiman sejak dulu memang tak berapa layan sangat sup macam ni. Dia kira hadap isi ayam, mushroom semua bagi ibu. Berangan nak buat garlic bread, Afia pulak dok meragam, makan dengan roti gardenia je la. Supnya aku dah letak garlic lebih supaya ibu dan Aiman boleh lawan buang angin.hehe
ada lg tak? terliur le pulop..
ReplyDeletesempoi...cicah roti sedap nih..:)
ReplyDeletewah memang nampak enak sekali... kegemaran Qayyum dan SUmaiyyah tu..
ReplyDeleteSumaiyyah cakap... Aunti kutu boleh tak send sikit kat adik hehehehe
pakat lawan kentut laaaa...hahahhaaaa
ReplyDeletewah satu menu yg ringkas dan bagus utk anak.. sedap nmpk aiman mkn cicah ngn roti..nak try jgk lah lau free nt.. hihi..
ReplyDeleteSedapnya. Mmg terliur!
ReplyDeleteamboi, berselera sungguh cik abang bersama sup cendawannya..
ReplyDeleteTerbaikkk sedapppppp... Kira rajinlah ni ade isi ayam jgk dlm tu... Alahai afia meragam pulak nsb baiklah abg dia x komplen ngappp jer
ReplyDeletesedap ni sup cendawan!
ReplyDelete