Sejak dua menjak ni aku rajin update kan. Macam meroyan menu breakfast lunch semua nak buat tayangan.hakhak. Ngam-ngam selesai masak Afia jaga dari tidur. Senang hati tak terbantut kerja ironchef. En suami kata banyaknya lauk hari ni. Perli apa! Selalunya sejenis lauk je aku main campak semua dalam tu bagi alasan ada anak kecik.hehe..
Sambal kerang. Fresh ni belum kena air batu. |
Kankung goreng belacan tak selalu rajin main lesung batu. |
Ikan goreng garing-garing |
Yummy! Hari ni tak breakfast terus lunch!
oh Tidak!!!! Laparnya....
ReplyDeletebiar betul dah makan kerang????? gegegege ...
ReplyDeletehehe...jangan ditanya kenapa bini rajin hari nikan PK! makan je...bini ni mmg cam tu...kadang kadang rajin ...kadang kadang tak berapa nak rajin hehe... cakap diri sendiri ni sebenarnya
ReplyDeleteCuti panjang tak ada kerja selain mengulek Afia baiklah masak macam-macam apa salahnya kan.. Afia pulak jenis senang tidur. Inilah masa jadi chef lama sikit kat dapur:)
ReplyDeletesedapnye lahai..
ReplyDeletesedapnye lahai..
ReplyDeletesedapnya pekena panas2 time hujan ni
ReplyDeleteSalam perkenalan Puan Kutu.. hikhik.. Ros follow sini, #922.
ReplyDeletesambal tu yang paling best..
semuanya sedap! dah lama tak mkn sambal kerang
ReplyDeleteafia spoting.. leh la mama masak sedap2.. hahaha.. sedap ikan goreng panas2.. peh!
ReplyDeleteSedap. Rajinnya :)
ReplyDeletewah rajinnya ibu afia.......bila afia dh besar makin meriahlh kt dapur.....
ReplyDeletebelum kena air batu? baru naik dari laut ke? memang sedap la kalo fresh. rebus pun sedap
ReplyDeleteorg laki ni, isteri masak lebih pun bising, masak satu lauk pun bising. hehe. my hubby pun mcm tu.
ReplyDeleteSekali sekala merajin, bonus la kiranya. Kerang I tak suka yg dah dikupas, boleh? hahaha
ReplyDelete