Pixajoy

Saturday, January 11, 2020

Home » Zoo Taiping

Zoo Taiping



Kisah 4 Januari 2020

Plan dari cuti sekolah akhir tahun tapi sebab abah busy kerja postpone awal tahun. Kali terakhir pergi dua tahun lepas. Kira baru juga la tapi masa tu kami jalan kaki, kali ni pergi sekali Wan Maktok kita pusing naik train saja.

Tunaikan permintaan Afia Aryan yang nak sangat pergi zoo.

Sementara abah dan Abang Aiman pergi park kereta kita snap dulu

Ajak Wan dan maktok sekali

Harga tiket dewasa RM 12, kanak-kanak dan warga emas RM 8. Ok jom masuk!

Aryan tunjuk cat nak bergambar dengan cat

Satu lagi 

Last 2 year datang tak ada lagi binatang batu ni

Ok adik pun pose

Naik train tak sama la macam jalan, tak berapa nampak jelas binatang tapi ok la sampai pun dah nak dekat tengahari, dengan penat melekit kalau jalan bikin panas juga, tapi sebenarnya kalau jalan lagi best.huhu

Naik train pusing zoo dalam 20 minit camtu

Video ni ja sempat ibu rakam. Malas nak snap pun sebab dah boleh hafal kedudukan binatang semua, dah boring huhu

Elok pulak bersusun tengok burung

Ibu paksa aiman snap takat ni je la skill photog. Jadi la ada sekeping ni bukti singgah jumpak jeng. hehe

Tak mau bergambar, panas kata kakpia 

Elephant dibelakang

Sebelum balik nak juga pic dengan buaya. 

Kak Pia pun pandai kata tak banyak pun binatang, ye la dah banyak mati la kot depa ganti dengan binatang belakang kakpia tu. 






0 comments: