Pixajoy

Wednesday, November 07, 2018

Home » Resepi Donut Lembut Sampai Esok

Resepi Donut Lembut Sampai Esok



Tajuk tak nak kalah je kan. Haha..Ok ini tak tipu..resepi ni memang sangat best. Aku dapat dari kawan aku, so aku panjangkan resepi kat sini semoga pahala terus mengalir. Buat ikut resepi ni betul-betul Insyaallah menjadi. 

Ok jom tengok dulu donut yang aku buat 

Donut klasik sira gula

Topping milo & chocholate rice

Topping coklat & M&M

Choc rice juga

Donut cheese

Ni lebihan doh aku buat roti sosej cheese. Doh pelbagai guna boleh buat pizza, burger malaysia, pau goreng inti ke ikut suka la ye. 

Aku dah 3 kali buat ikut resepi ni, yang latest buat semalam untuk gathering ibu homeshool depa puji sedap siap tanya aku buat niaga ke pastu balik tanya en suami betul ke sedap, kot depa puji  nak jaga hati aku ja. En suami kata dia makan 5biji tak cukup. huhu..

Resepi donut tempek sini malas nak taip. 



Malas nak buat lubang kat tengah

Siap goreng

Siap sira gula untuk gathering. 






0 comments: